- рис 1 склянка;
- помідори 2 кг;
- морква 750 грам;
- цибуля 500 гр.;
- болгарський перець 500 гр.;
- олія 200 гр.;
- сіль 50 г;
- цукор 100 г;
- оцет 40мл.
Для початку потрібно підготувати овочі: миємо помідори та перець. Морквину з цибулею очищаємо від шкірки і після цього промиваємо під проточною холодною водою.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяТепер солодкий болгарський перець. Перець треба розрізати на 2 частини, видалити серцевину з насінням та порізати кубиками
Моркву чистимо і її потрібно натерти на великій тертці.
Помідори та цибулю подрібнюємо у блендері.
важливо!
- Помідори можна також дрібно порізати, проте якщо вони з товстою шкіркою, то їх краще все-таки подрібнювати, тому що при гасінні шкірка відокремлюється від помідор і потім при поїданні цією шкіркою тільки "плюватися".
Рис потрібно кілька разів промити під проточною водою.
Далі все перемішуємо у великій каструлі, доведемо до кипіння та варимо 1 годину.
Додати оцет.
У чисті стерилізовані баночки, бажано 0,7 г, перекладаємо гарячий салат з овочів з рисом і закочуємо бляшаними кришками, звичайним способом.
Перевертаємо банки із салатом із рису кришкою донизу й укутуємо їх у ковдру. Залишаємо до повного їх остигання.
Читайте також:
Навіть якщо дуже хочеться, краще не ризикувати: кому не можна їсти диню
Тривожний дзвіночок: українців попередили про подорожчання рису. Скільки буде коштувати