Салат з рисом на зиму включає овочі та рис. Виходить він дуже смачним і зручним тим, що може вживатися як готове самостійне блюдо. Ще б пак, дуже зручно використовувати салат з помідорів з рисом, коли треба швидко перекусити або приготувати суп з рисом. Ситно, швидко та смачно.
  • рис 1 склянка;
  • помідори 2 кг;
  • морква 750 грам;
  • цибуля 500 гр.;
  • болгарський перець 500 гр.;
  • олія 200 гр.;
  • сіль 50 г;
  • цукор 100 г;
  • оцет 40мл.

Для початку потрібно підготувати овочі: миємо помідори та перець. Морквину з цибулею очищаємо від шкірки і після цього промиваємо під проточною холодною водою.

Тепер солодкий болгарський перець. Перець треба розрізати на 2 частини, видалити серцевину з насінням та порізати кубиками

Моркву чистимо і її потрібно натерти на великій тертці.

Помідори та цибулю подрібнюємо у блендері.

важливо!

  • Помідори можна також дрібно порізати, проте якщо вони з товстою шкіркою, то їх краще все-таки подрібнювати, тому що при гасінні шкірка відокремлюється від помідор і потім при поїданні цією шкіркою тільки "плюватися".

Рис потрібно кілька разів промити під проточною водою.

Далі все перемішуємо у великій каструлі, доведемо до кипіння та варимо 1 годину.

Додати оцет.

У чисті стерилізовані баночки, бажано 0,7 г, перекладаємо гарячий салат з овочів з рисом і закочуємо бляшаними кришками, звичайним способом.

Перевертаємо банки із салатом із рису кришкою донизу й укутуємо їх у ковдру. Залишаємо до повного їх остигання.

Читайте також:

Навіть якщо дуже хочеться, краще не ризикувати: кому не можна їсти диню

За таку насолоду вам присвячуватимуть вірші: рецепт макаронної запіканки з фаршем, гарбузом та томатами

Тривожний дзвіночок: українців попередили про подорожчання рису. Скільки буде коштувати