Унікальний рецепт пирога з баклажанами, сиром та яйцями стане справжньою окрасою вашого столу. Ця страва поєднує в собі ніжність та аромат свіжих баклажанів з хрустким листковим тестом та сирною начинкою, створюючи неповторний смаковий досвід.

Докладніше про те, як приготувати страву за рецептом пирога зі свіжими баклажанами, сиром та яйцями, читайте у нашому матеріалі.

Для приготування страви за рецептом пирога зі свіжими баклажанами, сиром та яйцями, нам знадобиться:

Для тесту:
Борошно – 300 г
Олія вершкове – 75 г
Олія – 75 г
Вода тепла – 80 мл
Сіль - ¼ ч.л.
Для начинки:
Баклажани – 1 кг
Сир – 150 г
Сир твердий – 150 г
Яйця – 4 шт.
Хліб – 2 скибочки
Олія – 50 г
Часник – 3 зубчики
Цибуля зелена - за смаком
Часник зелений – за смаком
Сіль за смаком
Перець чорний – до смаку

Спосіб приготування страви за рецептом пирога зі свіжими баклажанами, сиром та яйцями:

Попередньо для приготування страви за рецептом пирога зі свіжими баклажанами, сиром та яйцями розігрійте духовку до 200 градусів. Застеліть лист фольгою. Для приготування баклажанів для пирога зі свіжими баклажанами, сиром та яйцями, наріжте їх уздовж і зробіть ромбоподібні насічки на зрізах кінцем ножа. Потім змастіть зрізи баклажанів олією і покладіть половинки на застелену фольгу в деку. Поставте лист з баклажанами в розігріту духовку на 30 хвилин, а потім остудіть їх для пирога зі свіжими баклажанами, сиром і яйцями.

Поки баклажани запікаються для пирога зі свіжими баклажанами, сиром та яйцями, можна приготувати тісто. Розтопіть вершкове масло і змішайте його в глибокій ємності із рослинною олією. Потім влийте воду, додайте сіль і поступово просіюйте борошно, втручаючи її ложкою, а потім рукою, поки не вийде нещільна куля тіста. Загорніть тісто для пирога зі свіжими баклажанами, сиром та яйцями, в плівку і дайте йому витримати 20 хвилин при кімнатній температурі.

Тепер можна приступити до приготування начинки для пирога зі свіжими баклажанами, сиром та яйцями. Наріжте цибулю та зелений часник, дрібно порубайте зубчики часнику. Додайте яйця і перемішайте із сиром. Також поріжте баклажани та потріть сир на великій тертці. Замочіть у воді хліб, відіжміть його і додайте начинку для пирога зі свіжими баклажанами, сиром і яйцями.

Розділіть тісто для пирога зі свіжими баклажанами, сиром та яйцями, на дві частини й тонко розкотіть кожну пласт товщиною 4 мм. Викладіть одну частину тіста для пирога зі свіжими баклажанами, сиром та яйцями, у форму та сформуйте бортики. Поступово викладіть начинку для пирога зі свіжими баклажанами, сиром і яйцями, на тісто, а зверху накрийте її другою частиною тонко розкатаного тіста. Посипте пиріг зі свіжими баклажанами, сиром і яйцями, сиром, що залишився, переважно пармезаном.

Випікайте пиріг зі свіжими баклажанами, сиром і яйцями, в розігрітій до 200 градусів духовці приблизно 30-40 хвилин, поки він не набуде золотистого кольору. Після готовності охолодіть пиріг зі свіжими баклажанами, сиром та яйцями, та вийміть його з форми. Спробуйте – він дуже смачний! Тісто нагадує листкове з легкою хрусткою текстурою, а начинка має ніжний аромат часнику. Пиріг з баклажанами та сиром чудово поєднується з салатом з помідорів та зелені.

Читайте також:

Взимку ви відкриватимете банку за банкою: рецепт пряного соусу з помідорів та слив з часником

Ох, ця тітка Циля: рецепт ситних єврейських котлет з моркви з панірувальними сухарями

Тільки приготували, а тарілка вже порожня: рецепт салату "Краби в шубі" з рисом, яйцями та сиром