У розпал літнього періоду хтось готує на вечерю помідори, фаршировані телятиною та рисом, а хтось ніжні та ароматні кабачки, фаршировані м'ясом та рисом, або ситна та смачна фарширована цибуля-порей. При цьому болгарський перець - найзручніший овоч з усіх овочів, який швидко і легко можна начинити будь-якою начинкою. Ще б пак, чим його тільки не фарширують – овочами, грибами, рибою, сирами тощо.

Щоб приготувати фарширований болгарський перець у духовці, потрібно:

  • перець болгарський – 2 шт. (350 г);
  • ковбаса – 200 г;
  • сир твердий – 150 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • зелень свіжа (петрушка чи кріп) – 20 г;
  • сіль за смаком;
  • перець чорний мелений - за смаком.

Перці болгарські, наскільки можна, візьміть " пожирнее " і з хвостиками. Сполосніть, не відрізаючи хвостики, розріжте вздовж (наполовину). Акуратно, щоб не зашкодити цілісність половинок перців, видаліть насіннєву коробочку та мембрани.

Для начинки ковбасу потрібно нарізати дрібними шматочками, а сир натерти на великій тертці.

У глибоку миску розбиваємо яйця, солимо і перчимо, після чого збиваємо вилкою.

Далі потрібно додати до яєць ковбасу та дві третини тертого сиру, а також дрібно нарубану зелень. Добре перемішати.

Увімкнути духовку для розігріву до 180 градусів.

Перці начинити сирно-ковбасною масою та викласти у форму для запікання.

Зверху посипати тертим сиром, що залишився.

Запікати половинки болгарського перцю, фаршировані ковбасою та сиром, при температурі 180 градусів близько 20 хвилин.

Подавати у гарячому вигляді.

Читайте також:

Так готували наші бабусі: рецепт дивовижних коржиків з м'ясною начинкою та зеленню

Беріть відразу другу тарілку для добавки: рецепт ситних і незвичайних пельменів японською

Він виходить неймовірно смачним і запашним: рецепт домашнього кабачкового хліба