Естрагон, або тархун - багаторічна трав'яниста рослина зеленого кольору. Його люблять за незвичайний аромат та освіжаюче-гострий смак. У тархуні є щось від м'яти і трохи від анісу. Ще з часів СРСР усім відомий однойменний напій на основі цієї рослини.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяІ справді, напій "тархун" у дорослих викликає приємну ностальгію за дитинством, а діти люблять його просто, як смачне газування. Як виявилося, його цілком реально приготувати навіть удома.
Отже, щоб приготувати домашній "Тархун" із звичайного аґрусу на зиму, знадобляться такі продукти:
- аґрус 300 грам;
- цукор 300 г;
- естрагон (свіжий естрагон) 4 шт.;
- вода 2 л;
- лимонна кислота 10 г.
Насамперед потрібно ретельно вимити банки та кришки. Банки стерилізуємо у будь-який зручний спосіб, а кришки потрібно прокип'ятити на середньому вогні протягом 5 хвилин.
Ягоди та тархун сполосніть і дайте воді стекти.
Агрус викладете в банку. Додайте до ягод гілочки тархуна.
Залийте окропом банку, прикрийте кришкою і залиште на 10 хвилин.
Злийте рідину в каструлю, додайте цукор та лимонну кислоту. Все перемішайте та доведіть до кипіння, варіть дві хвилини.
Вилийте сироп у банку з аґрусом та тархуном до самого верху і щільно закатайте.
Укутайте банку з компотом і залиште до повного остигання.
Читайте також:
Найкраще закривати компоти: в Україні різко подорожчає популярний напій
Цей простий напій допоможе скинути зайву вагу: рецепт, який багатьом сподобається
Потрібно пити зранку: медики назвали простий напій із протизапальним ефектом
Захищає від простатиту: фахівці назвали найкращий напій для чоловічого здоров'я