Мариновані крабові палички у соєвому соусі – гостра, пікантна закуска з корейськими нотками. Вона швидко готується та швидко з'їдається.

Отже, для приготування цієї простої та смачної закуски нам знадобляться такі інгредієнти:

  • крабові палички – 100 г;
  • цибуля ріпчаста - 0,5 шт.;
  • часник – 2 зубчики;
  • соус соєвий – 1,5 ст. ложка;
  • оцет малиновий – 0,5 ч. ложки;
  • олія оливкова - 1,5 ст. ложки;
  • сіль - 1 щіпка;
  • перець чорний мелений - 2 щіпки;
  • перець червоний мелений - 1 щіпка;
  • кріп - 2-3 стебла;
  • куркума – 1 щіпка.

Важливо!

  • Для приготування цієї закуски купуйте справді смачні крабові палички – вони можуть бути як охолоджені, так і заморожені.
  • Яблучний оцет можна замінити будь-якою іншою кислотою (соком лимона, винним або столовим оцтом).
  • Зелень підійде будь-яка - яка комусь більше подобається.

Крабові палички розморозьте за кімнатної температури приблизно 20 хвилин, попередньо очистивши їх від обгорток.

Наріжте палички навскіс невеликими шматочками і викладете в глибоку ємність.

Очистіть половину великої цибулини або одну дрібну від лушпиння разом із часниковими зубчиками. Наріжте невеликими брусочками та викладіть до крабових паличок.

Промийте і подрібніть кріп, всипте його в ємність разом із щіпкою солі.

Влийте малиновий або яблучний оцет. (Пам'ятайте про те, що такі види оцту менш кислотні, ніж 9%!) Туди ж відправте соєвий соус, оливкову олію, всипте куркуму та мелені перці.

Акуратно перемішайте вміст ємності між собою.

Викладіть мариновані крабові палички у баночки і помістіть у холодильник на 1-2 години для просочення, потім подайте до столу.

Читайте також: