Продукти
Помідори – 4 кг
Цибуля ріпчаста - 1 кг
*
Для маринаду на 1 літр води:
Сіль – 1 ст. ложка (з невеликою гіркою)
Цукор – 1,5 ст. ложки
Оцет 9% - 50 мл

Насамперед цибулю нарізаємо пір'ям. Відправляємо в друшляк і обдаємо окропом (ошпарюємо). Так ми позбавляємося гіркої цибулі.

Всі помідори добре миємо та нарізаємо часточками (невеликі можна розрізати навпіл).

Частину цибулі розкладаємо на дно підготовлених баночок.

Нарізані помідори щільно розподіляємо по банкам. 4 кг розійшлося на 14 баночок. Зверху викладаємо цибулю, що залишилася, робимо цибульну "шапку".

Готуємо маринад тут все просто. Закипіла вода - додаємо сіль, цукор і потім оцет.

Ми для консервації використовуємо червоний винний оцет 6% (коли треба перераховувати кількість). У рецепті вказані пропорції для маринаду зі столовим оцтом 9%.

Розливаємо маринад банками.
Прикриваємо підготовленими чистими кришками і відправляємо в каструлю на стерилізацію: банки в каструлі заливаємо гарячою водою по "плічка" (до звуження шийки).

Стерилізуємо 0,5-літрові банки з помідорами та цибулею 5 хвилин після закипання води в каструлі.
Після цього добре закриваємо кришками та прибираємо під ковдру, повільно остигати.
Зберігати найкраще ці заготовки у підвалі.

Ціла банка йде за пару хвилин: рецепт баклажанної ікри з яблуками та буряками

Така закуска шикарно піде під картоплю: рецепт салату з капусти з яблуками на зиму