Продукти | ||
Помідори – 4 кг | ||
Цибуля ріпчаста - 1 кг | ||
* | ||
Для маринаду на 1 літр води: | ||
Сіль – 1 ст. ложка (з невеликою гіркою) | ||
Цукор – 1,5 ст. ложки | ||
Оцет 9% - 50 мл |
Насамперед цибулю нарізаємо пір'ям. Відправляємо в друшляк і обдаємо окропом (ошпарюємо). Так ми позбавляємося гіркої цибулі.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяЧастину цибулі розкладаємо на дно підготовлених баночок.
Нарізані помідори щільно розподіляємо по банкам. 4 кг розійшлося на 14 баночок. Зверху викладаємо цибулю, що залишилася, робимо цибульну "шапку".
Ми для консервації використовуємо червоний винний оцет 6% (коли треба перераховувати кількість). У рецепті вказані пропорції для маринаду зі столовим оцтом 9%.
Розливаємо маринад банками.
Прикриваємо підготовленими чистими кришками і відправляємо в каструлю на стерилізацію: банки в каструлі заливаємо гарячою водою по "плічка" (до звуження шийки).
Стерилізуємо 0,5-літрові банки з помідорами та цибулею 5 хвилин після закипання води в каструлі.
Після цього добре закриваємо кришками та прибираємо під ковдру, повільно остигати.
Зберігати найкраще ці заготовки у підвалі.
Ціла банка йде за пару хвилин: рецепт баклажанної ікри з яблуками та буряками
Така закуска шикарно піде під картоплю: рецепт салату з капусти з яблуками на зиму