Страви з лісових грибів давно здобули свою популярність серед українців. Ще б пак, зібрані в лісі гриби відрізняються не лише за своїм смаком і поживністю, а й за різноманіттям існуючих рецептів (їх можна варити, засолювати, смажити, маринувати, гасити). При цьому особливе місце серед смажених грибів, безперечно, займають лисички. Вони і виглядають красиво, і на смак просто чудові.

Для приготування лисичок, тушкованих у вершковому соусі, знадобляться такі інгредієнти:

  • лисички 500 г;
  • цибуля 1 штука;
  • часник 2-3 зубчики;
  • олія 2 ст. ложки;
  • борошно пшеничне 1-2 ч. ложки;
  • вершки 200 мл;
  • овочевий бульйон чи вода 150–200 мл;
  • сіль за смаком;
  • перець чорний мелений за смаком;
  • зелень ¹⁄₄ пучка.

Перед тепловою обробкою лисички потрібно перебрати та викинути усі зіпсовані. Далі гриби необхідно замочити хвилин на 10 у холодній воді, потім добре промити, відкинути на друшляк і дати стекти воді.

Великі гриби наріжте половинками або четвертинками, залиште невеликі цілком.

Цибулю подрібніть ножем. Часник пропустіть через прес.

У сковороді розігріваємо олію на середньому вогні. За 4-5 хвилин злегка підрум'яніть цибулю. Закиньте часник і обсмажуйте ще 30-60 секунд.

Додайте лисички і, часто помішуючи, готуйте на сильному вогні 2-3 хвилини. Посипте мукою|борошном| і розмішайте.

Влийте вершки та гарячий бульйон, посоліть. Доведіть до кипіння на невеликому вогні та тушкуйте під кришкою 20–25 хвилин.

важливо!

  • Якщо соус дуже швидко загусне, потрібно додати додатково трохи рідини.

Посипте гриби рубаною зеленню та зніміть з вогню.

Читайте також:

Ви не відрізните їх від грибів: закриваємо мариновані кабачки на зиму за бабусиним способом

Вас усі будуть розхвалювати: рецепт листкового заливного пирога з фаршем, молодими грибами, сиром та рисом

Рецепт грибної солянки з овочами на зиму: за таку консервацію вас обожнюватимуть