Страви з лісових грибів давно здобули свою популярність серед українців. Ще б пак, зібрані в лісі гриби відрізняються не лише за своїм смаком і поживністю, а й за різноманіттям існуючих рецептів (їх можна варити, засолювати, смажити, маринувати, гасити). При цьому особливе місце серед смажених грибів, безперечно, займають лисички. Вони і виглядають красиво, і на смак просто чудові.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДля приготування лисичок, тушкованих у вершковому соусі, знадобляться такі інгредієнти:
- лисички 500 г;
- цибуля 1 штука;
- часник 2-3 зубчики;
- олія 2 ст. ложки;
- борошно пшеничне 1-2 ч. ложки;
- вершки 200 мл;
- овочевий бульйон чи вода 150–200 мл;
- сіль за смаком;
- перець чорний мелений за смаком;
- зелень ¹⁄₄ пучка.
Перед тепловою обробкою лисички потрібно перебрати та викинути усі зіпсовані. Далі гриби необхідно замочити хвилин на 10 у холодній воді, потім добре промити, відкинути на друшляк і дати стекти воді.
Великі гриби наріжте половинками або четвертинками, залиште невеликі цілком.
Цибулю подрібніть ножем. Часник пропустіть через прес.
У сковороді розігріваємо олію на середньому вогні. За 4-5 хвилин злегка підрум'яніть цибулю. Закиньте часник і обсмажуйте ще 30-60 секунд.
Додайте лисички і, часто помішуючи, готуйте на сильному вогні 2-3 хвилини. Посипте мукою|борошном| і розмішайте.
Влийте вершки та гарячий бульйон, посоліть. Доведіть до кипіння на невеликому вогні та тушкуйте під кришкою 20–25 хвилин.
важливо!
- Якщо соус дуже швидко загусне, потрібно додати додатково трохи рідини.
Посипте гриби рубаною зеленню та зніміть з вогню.
Читайте також:
Ви не відрізните їх від грибів: закриваємо мариновані кабачки на зиму за бабусиним способом
Рецепт грибної солянки з овочами на зиму: за таку консервацію вас обожнюватимуть