Інгредієнти:
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатися- гриби - 2 кг (вже відварені);
- капуста - 2 кг
- морква – 1 кг;
- цибулина – 1 кг;
- томатна паста - 1
- Рослинна олія - 1 Склянка
- Сіль - 3 ст. ложка
- Цукор - 4 Ст. ложка
- Оцет - 2 ст. ложка
- Лавровий лист - 4-7 Штук
- Запашний перець — 1
Для приготування такої солянки для початку потрібно вимити, очистити та нарізати грибочки. Відправляємо їх у каструлю та варимо (хвилин 15). Потім відкиньте на друшляк, дайте стекти зайвої рідини.
Підготуйте велику ємність: таз чи каструлю. На дно налийте олію.
Капусту наріжте дрібно і викладіть в каструлю. Надішліть на вогонь.
Натріть на середній тертці вимиту та очищену моркву. Додати до капусти.
Цибулю очистіть, наріжте дрібними кубиками і відправте в каструлю.
Томатну пасту розведіть приблизно у 1 літрі води.
Перемішайте овочі, додайте цукор, сіль, томатну пасту, лавровий лист та запашний перець горошком.
Після закипання залиште на повільному вогні нудитися приблизно на 40-45 хвилин.
Викладіть у каструлю гриби, залиште тушкуватись ще хвилин 10.
Грибна солянка із овочами на зиму в домашніх умовах майже готова. Залишилося тільки додати оцет - і через 5 хвилин можна почати розкладати її стерилізованими баночками.
Закатайте, укутайте і залиште в теплі до остигання. Після цього можна забрати заготовки в темне і прохолодне місце.
Читайте також:
Смакування для всієї родини: рецепт кабачкового рулету з ніжним сиром і часником
Освіжає і бадьорить: рецепт холодної кави з вишнею та медом. Це варто спробувати