Інгредієнти:

  • гриби - 2 кг (вже відварені);
  • капуста - 2 кг
  • морква – 1 кг;
  • цибулина – 1 кг;
  • томатна паста - 1
  • Рослинна олія - ​​1 Склянка
  • Сіль - 3 ст. ложка
  • Цукор - 4 Ст. ложка
  • Оцет - 2 ст. ложка
  • Лавровий лист - 4-7 Штук
  • Запашний перець — 1

Для приготування такої солянки для початку потрібно вимити, очистити та нарізати грибочки. Відправляємо їх у каструлю та варимо (хвилин 15). Потім відкиньте на друшляк, дайте стекти зайвої рідини.

Підготуйте велику ємність: таз чи каструлю. На дно налийте олію.

Капусту наріжте дрібно і викладіть в каструлю. Надішліть на вогонь.

Натріть на середній тертці вимиту та очищену моркву. Додати до капусти.

Цибулю очистіть, наріжте дрібними кубиками і відправте в каструлю.

Томатну пасту розведіть приблизно у 1 літрі води.

Перемішайте овочі, додайте цукор, сіль, томатну пасту, лавровий лист та запашний перець горошком.

Після закипання залиште на повільному вогні нудитися приблизно на 40-45 хвилин.

Викладіть у каструлю гриби, залиште тушкуватись ще хвилин 10.

Грибна солянка із овочами на зиму в домашніх умовах майже готова. Залишилося тільки додати оцет - і через 5 хвилин можна почати розкладати її стерилізованими баночками.

Закатайте, укутайте і залиште в теплі до остигання. Після цього можна забрати заготовки в темне і прохолодне місце.

Читайте також:

Смакування для всієї родини: рецепт кабачкового рулету з ніжним сиром і часником

Від них неможливо відірватися: рецепт закусочних тостів з паштетом з крабових паличок та плавленого сирку

Освіжає і бадьорить: рецепт холодної кави з вишнею та медом. Це варто спробувати