Домашня ковбаса салямі - це смачний і натуральний м'ясний продукт, який у рази кращий за магазинні аналоги. Таку домашню ковбасу салямі можна готувати і дітям, і для дорослих, оскільки вона смачна та натуральна.

Докладніше про те, як приготувати домашню ковбасу салямі читайте у нашому матеріалі.

Для приготування домашньої ковбаси салямі нам знадобиться:

Свинина: 800 г
- Яловичина: 200 г
- Сіль нітритна: 25 г
- Цукор: 5 г
- Молоко сухе: 10 г
- Перець кайєнський (за смаком)
- Фенхель, насіння: 4 г
- Часник сушений (за смаком)
- Червоне сухе вино: 15 мл
- Свинячі кишки (за смаком)

Спосіб приготування домашньої ковбаси салямі:

Для початку приготування домашньої ковбаси салямі, ретельно промийте свинину та наріжте її на невеликі шматочки, після чого пропустіть через м'ясорубку. Повторіть цей крок із яловичиною. Готовий фарш для домашньої ковбаси салямі акуратно перекладіть у миску.

Тепер для домашньої ковбаси салямі, час додати у фарш всі інші інгредієнти домашньої ковбаси салямі. Перемішайте їх добре, щоб вийшла однорідна маса для домашньої ковбаси салямі. Потім приступіть до вимішування фаршу руками до тих пір, поки він не стане липким і добре зчіплятиметься.

Тепер можна приступити до формування домашньої ковбаси салямі. Для цього використовуйте шприц або спеціальний пристрій. Важливо стежити, щоб усередині домашньої ковбаси салямі не утворювали порожнечі, тому утрамбуйте фарш дуже щільно. Накрийте оболонку з обох кінців і акуратно зав'яжіть.

Залишіть домашню ковбасу салямі підвішеною в темному і добре провітрюваному приміщенні протягом не менше місяця. За цей час сиров'ялена салямі набуде свого характерного смаку та аромату.

Тепер, завдяки цьому простому рецепту, ви зможете насолодитися смачною та натуральною домашньою сиров'яленою ковбасою салямі, приготовленою без використання надмірної кількості хімічних добавок.

Читайте також:

Хрумкі та дуже незвичайні: рецепт кабачків по-корейськи від Євгена Клопотенка

Освіжає і бадьорить: рецепт холодної кави з вишнею та медом. Це варто спробувати

Відразу захочеться добавки: рецепт кабачкового пюре з картоплею, цибулею та зеленню