Після молодих і хрустких огірків всі хочуть закрити перші помідори, які тільки починають нас радувати своїм запахом і смаком.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяСьогодні ми вам розповімо, як приготувати розкішні малосольні помідори за єврейським рецептом. Примітно, що соус від цих помідорів, як і самі помідори, можуть використовуватися як підлива для будь-якого м'яса.
Отже, що нам знадобиться для приготування малосольних помідорів за єврейським рецептом:
Молоді помідори - близько 1 кг (бажано невеликі, щоб вони поміщалися в банки повністю)
Смородина (червона або червона) - 200 г
Вода – 1 літр
Сіль - 3 столові ложки (краще використовувати велику морську сіль)
Цукор - 2 столові ложки
Оцет - 1/2 склянки
Часник - 3-4 зубчики (за бажанням)
Перець горошком – за бажанням
Лавровий лист - 2-3 штуки (за бажанням)
Процес приготування малосольних помідорів із смородиною:
Вимийте помідори та видаліть плодоніжку. Якщо помідори дуже великі, можна розрізати їх навпіл.
Підготуйте маринад: у великій ємності змішайте воду, сіль, цукор, оцет і за потреби додайте лавровий лист і перець горошком.
Розігрійте маринад, щоб сіль та цукор повністю розчинилися.
Додайте смородину та молоді помідори в маринад. М'яко помішуйте, щоб не пошкодити помідори.
Якщо ви хочете додати часник, наріжте його дрібно і додайте в маринад.
Щільно закрийте ємність з маринованими помідорами та поставте в холодильник на 24 години або довше. Чим довше помідори будуть у маринаді, тим краще будуть просочені смаком.
Готові молосольні помідори зі смородиною можна перелити у стерилізовані скляні банки та зберігати у холодильнику.
Такі молосольні помідори матимуть поєднання солодкуватої кислинки смородини та легкої солонуватості помідорів.
Вони чудово підходять як закуска або доповнення до різних страв.
Читайте також:
Збирайте пелюстки троянд: рецепт ніжного варення з троянд, в яке ви закохаєтеся
Допоможе скисле молоко: скуштуйте це добриво і ви здивуєтеся врожаю огірків
Одна велика котлета на всю родину: рецепт м'ясної запіканки з фаршем та яєчним прошарком по-німецьки