Сезон консервації у самому розпалі. А ще він збігається із часом активного цвітіння троянд. Багато дачників і садівників навіть не здогадуються, що з пелюсток "королеви саду" можна приготувати ніжне і незвичайне за смаком варення.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяЩо нам знадобиться для приготування варення з троянд:
2 чашки свіжих пелюсток троянд (важливо, щоб пелюстки не були оброблені хімікатами)
2 чашки води
2 чашки цукру
1 столова ложка свіжого соку лимона
Процес приготування варення з пелюстків троянд:
Підготуйте пелюстки троянд. Помийте їх ретельно, щоб видалити можливі залишки бруду або пилу. Відокремте пелюстки від квіткової серцевини, тому що серцевина може надати варенню гіркоту.
У великій каструлі поєднуйте пелюстки троянд із водою. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь до середнього та варіть близько 5 хвилин. Це допоможе отримати аромат і колір від рожевих пелюсток.
Додайте цукор в каструлю з пелюстками троянд і перемішайте. Продовжуйте варити на середньому вогні, помішуючи іноді, поки цукор повністю не розчиниться. Додайте лимонний сік і продовжуйте варити ще близько 10-15 хвилин, поки суміш не загусне і не стане консистенцією варення.
Перевірте готовність варення. Невелику кількість варення можна вилити на холодну тарілку. Якщо воно швидко застигає і не розтікається, варення готове.
Готове варення з пелюсток троянд перелийте в чисті стерилізовані банки і негайно закрийте кришками. При необхідності можна стерилізувати банки з варенням у окропі протягом 10-15 хвилин.
Зберігайте варення з пелюсток троянд у прохолодному та сухому місці. Після відкриття банки зберігайте у холодильнику.
Приємного вам апетиту та солодких чаювання!
Читайте також:
Від такого ви точно не відмовитеся: рецепт кабачкових чебуреків з фаршем та яйцем
Метод "трьох листків": що потрібно зробити з помідорами, щоб збирати врожай відрами
Можуть утворитися тромби: фахівець розповів про найнебезпечнішу позу для сну