Сезон консервації у самому розпалі. А ще він збігається із часом активного цвітіння троянд. Багато дачників і садівників навіть не здогадуються, що з пелюсток "королеви саду" можна приготувати ніжне і незвичайне за смаком варення.

Що нам знадобиться для приготування варення з троянд:

2 чашки свіжих пелюсток троянд (важливо, щоб пелюстки не були оброблені хімікатами)

2 чашки води

2 чашки цукру

1 столова ложка свіжого соку лимона

Процес приготування варення з пелюстків троянд:

Підготуйте пелюстки троянд. Помийте їх ретельно, щоб видалити можливі залишки бруду або пилу. Відокремте пелюстки від квіткової серцевини, тому що серцевина може надати варенню гіркоту.

У великій каструлі поєднуйте пелюстки троянд із водою. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь до середнього та варіть близько 5 хвилин. Це допоможе отримати аромат і колір від рожевих пелюсток.

Додайте цукор в каструлю з пелюстками троянд і перемішайте. Продовжуйте варити на середньому вогні, помішуючи іноді, поки цукор повністю не розчиниться. Додайте лимонний сік і продовжуйте варити ще близько 10-15 хвилин, поки суміш не загусне і не стане консистенцією варення.

Перевірте готовність варення. Невелику кількість варення можна вилити на холодну тарілку. Якщо воно швидко застигає і не розтікається, варення готове.

Готове варення з пелюсток троянд перелийте в чисті стерилізовані банки і негайно закрийте кришками. При необхідності можна стерилізувати банки з варенням у окропі протягом 10-15 хвилин.

Зберігайте варення з пелюсток троянд у прохолодному та сухому місці. Після відкриття банки зберігайте у холодильнику.

Приємного вам апетиту та солодких чаювання!

Читайте також:

Від такого ви точно не відмовитеся: рецепт кабачкових чебуреків з фаршем та яйцем

Метод "трьох листків": що потрібно зробити з помідорами, щоб збирати врожай відрами

Можуть утворитися тромби: фахівець розповів про найнебезпечнішу позу для сну