Продукти:
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяВоду наливаємо у каструлю. Відправляємо на вогонь, доводимо до кипіння.
Диню миємо під проточною водою. Потім розрізаємо її навпіл, вичищаємо все насіння, зрізаємо шкірку.
Підготовлену м'якоть дині ріжемо кубиками. Кубики розміром приблизно 2 на 2 сантиметри.
Викладаємо диню в киплячу воду, варимо 2-3 хвилини. Потім насипаємо цукор, даємо кристалам повністю розчиниться.
З моменту додавання цукру варимо компот 15 хвилин. Наприкінці додаємо лимонний сік.
Заливаємо компот у попередньо підготовлені банки. Закочуємо. Перевертаємо заготовки догори дном, накриваємо теплим пледом.
Залишаємо банки в такому положенні на добу, після чого переносимо на місце зберігання. Підійде льох чи підвал.
Читайте також:
Будете потай крати з холодильника: рецепт консервованої огіркової ікри на зиму
Це справжній делікатес: рецепт грибної ікри з опеньків. Заготівля на зиму
Усі думатимуть, що це ананаси: рецепт маринованих кабачків на зиму
Ви шаленієте від цієї заготівлі на зиму: рецепт ікри з молодих кабачків та мівіни