Продукти:

Диня 500 гр;
Цукор 200
Вода 2
Лимонний сік 20

Воду наливаємо у каструлю. Відправляємо на вогонь, доводимо до кипіння.

Диню миємо під проточною водою. Потім розрізаємо її навпіл, вичищаємо все насіння, зрізаємо шкірку.

Підготовлену м'якоть дині ріжемо кубиками. Кубики розміром приблизно 2 на 2 сантиметри.

Викладаємо диню в киплячу воду, варимо 2-3 хвилини. Потім насипаємо цукор, даємо кристалам повністю розчиниться.

З моменту додавання цукру варимо компот 15 хвилин. Наприкінці додаємо лимонний сік.

Заливаємо компот у попередньо підготовлені банки. Закочуємо. Перевертаємо заготовки догори дном, накриваємо теплим пледом.

Залишаємо банки в такому положенні на добу, після чого переносимо на місце зберігання. Підійде льох чи підвал.

Читайте також:

Будете потай крати з холодильника: рецепт консервованої огіркової ікри на зиму

Це справжній делікатес: рецепт грибної ікри з опеньків. Заготівля на зиму

Усі думатимуть, що це ананаси: рецепт маринованих кабачків на зиму

Ви шаленієте від цієї заготівлі на зиму: рецепт ікри з молодих кабачків та мівіни