На перший погляд може здатися, що морквяне бадилля - це просто трава, яку зазвичай викидають при збиранні врожаю моркви. Однак, насправді вона містить безліч корисних речовин і вітамінів, включаючи калій, кальцій, вітамін А і вітамін С. Багато людей використовують морквяне бадилля в лікувальних цілях, додаючи його в їжу. Щоб використовувати морквяну бадилля цілий рік, багато хто її заготовляє на зиму. Правильна підготовка допоможе зберегти максимальну кількість корисних речовин у цій рослині.

Докладніше про те, як заготовити морквяне бадилля на зиму, читайте в нашому матеріалі.

Для того щоб заготувати морквяне бадилля на зиму, вам знадобиться тільки морквяне бадилля.

Найбільш ефективні способи збереження зелені морквяного бадилля на зиму - це заморозка та сушіння. Щоб заготувати бадилля, потрібно збирати зелень до середини червня, коли вона ще молода, зелена, без жовтого листя, соковита і багата на вітаміни.

Відокремлюємо бадилля від коренеплодів, ретельно промиваємо його під проточною водою і розкладаємо на бавовняну тканину для просушування. Після того як тканина вбере воду з зелені, нарізаємо її на невеликі шматочки, які можна буде використовувати для додавання в їжу або приготування чаю або відварів.

Зелень розкладаємо на чистий папір у затемненому та провітрюваному місці. Важливо уникати прямого потрапляння сонячних променів на зелень під час сушіння. Регулярно перевертаємо зелень, щоб вона рівномірно просихала і не заплісніла.

Крім сушіння, морквяне бадилля можна заморозити. Для цього також миємо зелень, просушуємо її паперовими або бавовняними рушниками. Потім дрібно ріжемо морквяне бадилля і рівномірно розміщуємо його на тарілках або в контейнерах, потім відправляємо в морозильну камеру на 30 хвилин. Це допоможе запобігти замерзанню бадилля одним великим шматком, і взимку буде зручно використовувати невеликі порції для приготування страв.

Після заморожування бадилля, знімаємо його з підкладки та перекладаємо в контейнери або пакети для тривалого зберігання у морозильній камері. Заморожене морквяне бадилля можна використовувати взимку для приготування салатів, додавання в супи або жарке, овочеве рагу. Зелень не сильно впливає на смак страв, але значно підвищує їхню корисність. З сушеного морквяного бадилля можна робити відвари та чаї. Смачного!

Читайте також:

Ви будете в захваті: рецепт молодих кабачків "Подвійне задоволення" з фаршем у клярі

"Східна красуня": рецепт незвичайного вишневого варення з апельсином. Це варто спробувати

Насолода вам забезпечена: рецепт "ледачих" голубців, які готуються в лаваші