Будь-який вид меду - це потужний антисептик, ліки для зміцнення імунітету, і абсолютно будь-яким смаком він має. Якщо ж у меді є ще й лаванда, це значно розширює його корисні властивості.

У період цвітіння лаванди бджоли не менш охоче, ніж люди відвідують ці поля, тільки ось їх приваблюють не гарні види і можливість зробити яскраві фото, що запам'ятовуються, а нектар лаванди. Говорять, що з 1 га квітучої лаванди працелюбні бджілки можуть зібрати 120-200 кг натурального лавандового меду.

Ось тільки придбати натуральний лавандовий мед високої якості можна лише у Провансі, що у Франції. Саме тому люди навчилися змішувати аромат лаванди із звичайним медом, щоб хоч якось наблизитись до його аромату.

Отже, якщо взяти 200 г меду та додати до нього 1 ч.л. лаванди, то смак повністю зміниться.

Налийте мед у невелику каструлю і додайте суху лаванду. Злегка нагрійте, але не кип'ятіть. Варіть на повільному вогні 20 хвилин|мінути|, потім зніміть з вогню.

Перелийте у банку і закрийте кришкою. Остудіть, а потім помістіть у прохолодну темну шафу на тиждень, щоб мед настоявся.

Через тиждень розігрійте мед, щоб він став рідким, і процідіть, щоб усунути шматочки лаванди. Перелийте його в стерилізовану банку та закрийте кришкою. Цей лавандовий мед зберігається до року в холодній чорній шафі. Використовуйте за потребою.

Читайте також:

Ви будете в захваті: рецепт цибулі в медовому соусі. Ідеально під будь-яке м'ясо

Полуниця буде солодша за мед: спробуйте цей простий засіб і врожай вас здивує

Будуть солодші за мед: скористайтеся цим секретом при догляді за помідорами