Отже, для того, щоб згасити курячі стегна в домашній вишні та коньяку, знадобляться такі продукти:

  • курячі стегна - 770 г (3 шт.);
  • вишня без кісточок – 100 г;
  • цибуля ріпчаста - 90 г;
  • часник – 5 г;
  • коньяк – 30 мл;
  • цукор – 1 ч. ложка без гірки;
  • олія рослинна – 40 мл;
  • масло вершкове – 20 г;
  • сіль - 1/2 ч. ложки (за смаком);
  • перець чорний мелений – 1/5 ч. ложки (за смаком).

важливо!

  • Вишню можна використовувати як свіжу, так і заморожену. Якщо ви використовуєте заморожену вишню, попередньо її не розморожуйте.

Курячі стегна вимийте і обов'язково обсушіть паперовим рушником.

У сковороді розігріваємо олію і на сильному вогні обсмажуємо стегна приблизно по 5 хвилин з двох сторін, до золотистої скоринки.

Обсмажені стегна потрібно перекласти на тарілку і натерти з усіх боків сіллю та чорним меленим перцем. Накрийте курку фольгою і залиште під час підготовки інших продуктів.

Цибулю та часник очистіть. Цибулю наріжте пір'ям, а часник - тонкими пластинками. У рослинній олії, що залишилася після смаження курки, обсмажте цибулю з часником на сильному вогні 1 хвилину.

Потім у сковороду перекладіть вишню без кісточок, додайте вершкове масло, коньяк та цукор, він збалансує кислинку вишні.

Доведіть соус до кипіння (займе приблизно 2 хвилини). Вишня повинна розморозитись, олія – розтопитися.

У соус, що вийшов, перекладіть курячі стегна.

Накрийте сковороду кришкою і тушкуйте стегна у вишнево-цибульному соусі 30 хвилин (15 хвилин з одного боку та 15 хвилин з іншого). Під час гасіння можна доливати окріп, оскільки соус може сильно загуснути, тому потрібно стежити за цим моментом.

Подавайте курячі стегна, тушковані у вишневому соусі з цибулею, у гарячому вигляді, наприклад, з рисовим гарніром.
Читайте також: