"Лінивий" м'ясний пиріг на кефірі настільки простий у приготуванні, що навіть господиня-початківець легко впорається із завданням нагодувати родину і здивувати гостей.

Докладніше про те, як приготувати страву за рецептом "ледачого" м'ясного пирога на кефірі, читайте у нашому матеріалі.

Для приготування страви за рецептом "ледачого" м'ясного пирога на кефірі нам знадобиться:

- 2 склянки борошна
- 1 склянка кефіру
- 2 яйця
- 300 г фаршу (можна використовувати будь-який, на ваш вибір)
- 1 цибулина, дрібно нарізана
- 1 морква, терта на великій тертці
- 2 столові ложки рослинної олії
- Сіль і перець за смаком
- приправи за бажанням (наприклад, паприка, часник, зелень тощо)

Спосіб приготування страви за рецептом "ледачого" м'ясного пирога на кефірі:

1. Попередньо розігрійте духовку до 200 ° C приготування страви за рецептом "ледачого" м'ясного пирога на кефірі.

2. У великій мисці змішайте борошно, кефір та яйця. Перемішайте, щоб вийшла однорідна консистенція тіста для "ледачого" м'ясного пирога на кефірі.

3. У сковороді розігрійте олію. Додайте цибулю та моркву, обсмажте їх до м'якості.

4. Додайте фарш у сковороду з цибулею та морквою. Обсмажуйте фарш до готовності, постійно розбиваючи його на шматочки, щоб уникнути грудок для "ледачого" м'ясного пирога на кефірі.

5. Після того, як фарш для "лінивого" м'ясного пирога на кефірі приготовлений, додайте приправи на ваш смак, сіль і перець. Ретельно перемішайте, щоб усі інгредієнти були рівномірно змішані.

6. Викладіть половину тіста для "ледачого" м'ясного пирога на кефірі в лист, попередньо покритий пергаментним папером. Поступово розподіліть тісто для "ледачого" м'ясного пирога на кефірі по всій площі.

7. Помістіть начинку з фаршу поверх тіста, акуратно розподіляючи її по всій площі "ледачого" м'ясного пирога на кефірі.

8. Покрийте начинку для "лінивого" м'ясного пирога на кефірі половиною тіста, що залишилася, рівномірно розподіливши його.

9. Поставте лист з "ледачим" м'ясним пирогом на кефірі в розігріту духовку і випікайте приблизно 25-30 хвилин, або до золотистого кольору пирога і перевірте, щоб пиріг був добре пропечений і начинка була приготовлена.

10. Коли "лінивий" м'ясний пиріг на кефірі готовий, видаліть його з духовки й дайте трохи охолонути перед подачею.

11. Подавайте лінивий м'ясний пиріг на гарячому або теплому кефірі, наріжте на порції й насолоджуйтесь!

Читайте також:

Подвійна насолода: рецепт молодих кабачків із фаршем у клярі

Рецепт "Сьоме небо": як приготувати котлети з молодих баклажанів у картопляній "шубі"

Вас обожнюватимуть за цю страву: рецепт запіканки з молодої кукурудзи з сиром та яйцями