Мало хто знає, але за бажання варення з вишні можна зробити прямо на сковороді. Такий вид заготівлі називається "смаженим" варенням. Єдиний його мінус – не можна заготувати одразу велику партію. Але цю консервацію можна створювати щодня потроху. Особливо смачне таке варення з додаванням ванільного цукру або меленої кориці.

Отже, щоб приготувати варення з вишні на сковороді, потрібно взяти на 500 г вишні 400 г цукру.

Вишню промийте у воді кілька разів, злийте воду та обсушіть ягоди паперовими серветками. Кісточки теж потрібно видалити.

На гарячу сковороду висипте цукор, зверху вишню.

важливо!

  • Сковорода потрібна з товстими стінками та дном.

Сковороду потрібно помістити на плиту, увімкнувши помірне нагрівання. Воду додавати не потрібно – ягоди випустять сік. Готуйте на середньому вогні до розчинення цукру, періодично помішуючи лопаткою.

важливо!

  • Накрийте кришкою ємність - це необов'язкова умова, але бажана. Поки вишня випускатиме сік при нагріванні, вона може їм забризкати все навколо.

Далі зменшуємо вогонь та готуємо ще 10-15 хвилин. За потреби зніміть піну.

Гаряче варення потрібно розлити по стерилізованих баночках і закатати кришками. Залишіть остигати при кімнатній температурі приблизно на 2 години, а потім перенесіть у комору до зими.

Читайте також:

"Ангельська спокуса": рецепт запашної домашньої наливки з молодої полуниці

Досить і на компот, і на вареники, і на наливку: найкращий розчин для підживлення вишні. Запишіть

"Дамська витівка": старовинний рецепт наливки з домашньої черешні

Як приготувати справжню вишневу наливку. Ніжна та розслаблююча. Старовинний рецепт