Для того, щоб приготувати суп із квашених огірків та кукурудзяної крупи, потрібно підготувати такі продукти:

  • огірки солоні – 3-4 шт.;
  • кукурудзяна крупа – 150 г;
  • морква – 1 шт.;
  • бульйон м'ясний (або курячий бульйон, або вода) – 1,7 л;
  • сметана – 50 г;
  • перець чорний мелений - за смаком;
  • сіль за смаком;
  • зелень до смаку.

важливо!

  • Кукурудзяна крупа особливо рекомендується всім, хто веде малорухливий спосіб життя, оскільки не надто калорійна.

Солоні огірки потрібно нарізати соломкою і кинути в бульйон, що закипів. Традиційно для огірчанки варять огірки близько години, але багато господинь стверджують, що достатньо і 30 хвилин для варіння всього супу.

Відразу додаємо крупно нарізану моркву.

Додаємо підготовлену кукурудзяну крупу та варимо суп, помішуючи, при помірному кипінні до м'якості моркви та крупи.

важливо!

  • Щоб кукурудзяна крупа швидше розварилася, її можна замочити в холодній воді на кілька годин.

Додаємо в суп з квашених огірків і кукурудзяної крупи розсіл, що залишився від огірків за смаком, перчимо.
Кладемо сметану, зелень і знімаємо гірчанку з вогню.

Читайте також:

Швидка закуска, яка вас здивує: рецепт паштету з насіння, гірчиці та паприки із зеленню

Недаремно його називають "Зворушливий": рецепт салату з курячих стегенець і крабових паличок

Чоловіки з'їдають відразу по дві порції: рецепт запіканки з гречки, сиру та зелені