Є анекдот: мовляв, хороша єврейська дружина повинна знати не менше ніж 17 способів приготування страви форшмак. В ідеалі це паштет з оселедця, який подрібнюють разом із вареними яйцями, вершковим маслом, розмоченим у молоці білим хлібом та яблуком. Деякі варіанти страви форшмак передбачають використання сметани чи запеченої картоплі. Саме про єврейську закуску з оселедця та картоплі зараз йтиметься.

Продукти для єврейської закуски з оселедцем "Квіточки тітки Сари":

  • оселедець великий 3 шт.;
  • картопля відварена 5 шт;
  • морква відварена 2 шт.;
  • яйця 2 шт.;
  • майонез 4 ст.ложки;
  • петрушка зелень 0,5 пучка;
  • сіль за смаком.

Важливо!

  • Оселедець - основний інгредієнт єврейської закуски з оселедцем "Квіточки тітки Сари", тому купуйте якісну бочкову, не використовуйте готове філе.
  • Винятково жирний і смачний оселедець — з Північного моря, а тихоокеанський може бути рекордсменкою за жиром (39%), а може бути і дієтичним (2%). А ось чорноморська, дунайська або керченська відрізняються малою жирністю та відмінними смаковими якостями.

Рибу для закуски "Квіточки тітки Сари" потрібно обробити на філе, подрібнити його, укласти частину на велику плоску страву по колу і змастити майонезом.

Картоплю нарізаємо кубиками, викладаємо по колу на шар оселедця, солимо і змащуємо майонезом.

Зверху знову викладаємо оселедець, але по колу меншого діаметру змастити шар майонезом, потім викласти картоплю. У результаті має вийти конус із плоским майданчиком для прикраси.

Варену моркву потрібно очистити, нарізати вздовж тонкими скибочками, викласти по горизонталі один на одного і згорнути у вигляді трояндочки. Окрасу викласти на майданчик. Яйця нарізати кружальцями і покласти їх на форшмак навколо трояндочки.

Форшмак прикрасити гілочками петрушки.

Читайте також: