Запіканка з макаронів, твердого сиру та фаршу з помідорами - це одна з тих страв, які сміливо можна назвати паличкою-виручалочкою для будь-якої господині, особливо ґрунтовно зайнятої на роботі.

Ще б пак, з макаронів, м'ясного фаршу та сиру можна приготувати повноцінну та самодостатню другу страву для сімейного обіду чи вечері – ситну та дуже смачну запіканку. Запіканка ідеальна у гарячому вигляді, легко ріжеться на акуратні шматочки та однаково сподобається як дорослим, так і дітям.

Продукти для приготування запіканки з макаронів, твердого сиру та фаршу з помідорами:

  • фарш свинячо-яловичий - 500 г;
  • макарони (будь-які) - 150 г;
  • цибуля ріпчаста - 2 шт. (Великих);
  • помідори – 3 шт.;
  • сир твердий – 200-250 г;
  • зелень петрушки або кропу – 3-4 гілочки;
  • сіль за смаком;
  • перець чорний мелений - на смак.

Отже, перше, з чого слід розпочати приготування запіканки з макаронів, твердого сиру та фаршу з помідорами, це з відварювання макаронних виробів. Найкраще для цієї страви підходить або вермішель, або спагетті. Справа в тому, що вермішеліни і спагеттин щільно укладаються один до одного, не створюють порожнеч, а тому така запіканка виходить цілісною, не розвалюється при різанні і викладанні на тарілки.

Макаронні вироби слід відварити відповідно до інструкції на упаковці.

Після того, як макарони зварені та остуджені, слід увімкнути духову шафу для прогріву до 180 градусів.

Одну цибулину подрібнюємо в блендері або можна дрібно порізати.

Викладаємо фарш та цибулю на розігріту сковороду, трохи солимо, перчимо і обсмажуємо до готовності, періодично помішуючи близько 10-15 хвилин.

Помідори і цибулю, що залишилася, нарізаємо кільцями. Зелень дрібно нарізаємо.

Сир потрібно натерти на тертці.

У форму для запікання викладаємо цибулю. Трохи солимо і перчимо. Далі викладаємо фарш, наступний шар – помідори та зелень. Також трохи солимо і перчимо. Посипаємо половиною тертого сиру та викладаємо готові макарони.

Тепер приготуємо заливку. Для цього 100 мл молока чи вершків, 2 ст. ложки томатного соусу та 2 ст. ложки майонезу чи сметани потрібно змішати за допомогою віночка.

Виливаємо заливку поверх макаронів.

Посипаємо сиром, що залишився сиром. Потім відправляємо у духовку на 50-60 хвилин. При необхідності, якщо сир запечеться раніше, хвилин через 40 можна накрити форму фольгою.

Дістаємо запіканку з духовки і даємо охолонути 10 хвилин.

Читайте також:

Яке ж це щастя: рецепт заливного пирога на кефірі з рибою та картоплею

Розмітають за пару хвилин: рецепт листкового рулету з шинкою та сиром. Обов'язково спробуйте

Швидко, ніжно та соковито: рецепт сала в запашному маринаді. Неможливо відірватися