Сало – улюблена страва багатьох гурманів. Але іноді свіже сало може набриднути, і тоді на допомогу приходять рецепти, наприклад рецепт вареного сала в соєвому соусі.

Докладніше про рецепт вареного сала в соєвому соусі читайте у нашому матеріалі.

Для приготування страви за рецептом вареного сала в соєвому соусі нам знадобиться:

Спосіб приготування страви за рецептом вареного сала в соєвому соусі:

1. Ретельно промийте сало під проточною прохолодною водою. Якщо у вас великий шмат сала, то наріжте його на порційні шматки прямокутної форми.

2. Покладіть шматочки в сотейник або невелику каструлю, яка підходить за розміром. Викладіть перець горошком та часник, роздавлений тильною стороною ножа. Також відправте в сотейник лавровий лист.

3. Залийте все соєвим соусом і додайте 5-10 столових ложок холодної води. Соєвого соусу вам може знадобитися більше, ніж зазначено у рецепті. Орієнтуйтеся на те, щоб усі шматочки були повністю занурені в рідину.

4. Поставте сотейник на плиту. На сильному вогні доведіть до кипіння, далі вогонь зменште і варіть сало на слабкому вогні хвилин 20-30 (до готовності). Тривалість залежить від конкретного рецепта.

5. Далі плиту вимкніть, сотейник накрийте кришкою та залиште сало таким чином до повного остигання.

6. Коли сало охолоне, вийміть його з соєвого соусу і заберіть у холодильник на зберігання. Найсмачніше вареного сала у соєвому соусі готове!

Можна подавати варене сала в соєвому соусі, нарізавши на невеликі шматочки, зі свіжими або відвареними овочами та хлібом.

Читайте також:

Гості з'їдають по 10 штук: рецепт фаршированих крабових паличок з твердим сиром, яйцем та часником

Ніжніше не буває: рецепт голубців у листі буряків. Обов'язково побалуйте свою сім'ю

Королівська закуска: рецепт ніжної ікри з печериць від Євгена Клопотенка