Запіканка з молодої капусти, сиру та яєць – для любителів легких, простих, недорогих страв. До складу капустяної запіканки входять яйця, що робить її легкою та повітряною, а ось цибуля та кріп роблять її ароматною, морква – яскравою.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДетальніше про рецепт приготування запіканки з молодої капусти, сиру та яєць читайте у нашому матеріалі.
Для приготування запіканки з молодої капусти, сиру та яєць знадобляться такі продукти:
- капуста білокачанна (молода) - 500 г;
- сир твердий – 100 г;
- морква – 150 г (2 шт.);
- цибуля ріпчаста - 50 г (1 невеликий);
- кріп свіжий – 10 г;
- молоко - 100 мл;
- яйця – 2 шт.;
- сіль за смаком;
- перець чорний мелений - за смаком;
- олія рослинна (для змащування форми) - 10 мл.
Отже, для приготування легкої і дуже смачної капустяної запіканки молоду капусту потрібно очистити від верхнього листя і нашаткувати тонкою соломкою на шатківниці або вручну.
Морква теж миємо, чистимо і її потрібно натерти на великій тертці. Додаємо в глибоку миску до капусти.
Цибулю потрібно очистити і нарізати дрібними кубиками. Відправляємо до решти інгредієнтів.
Кріп дрібно нарізаємо, додаємо до овочів.
Жароміцну форму для запікання (приблизно 20х20 см) змащуємо олією.
Викладаємо капустяну масу в жароміцну форму і трохи її потрібно утрамбувати ложкою.
В окремій мисці збовтуємо яйця з молоком, солимо і перчимо по щіпці. Цією масою заливаємо овочеву масу.
Накриваємо верх форми фольгою, запікаємо в розігрітій до 180 ° C духовці близько 35-40 хвилин. Час запікання залежить від потужності духовки, розміру запіканки та матеріалу форми, що використовується.
За 10 хвилин до закінчення запікання знімаємо фольгу, щоб запіканка трохи зарум'янилася.