Запіканка з молодої капусти, сиру та яєць – для любителів легких, простих, недорогих страв. До складу капустяної запіканки входять яйця, що робить її легкою та повітряною, а ось цибуля та кріп роблять її ароматною, морква – яскравою.

Детальніше про рецепт приготування запіканки з молодої капусти, сиру та яєць читайте у нашому матеріалі.

Для приготування запіканки з молодої капусти, сиру та яєць знадобляться такі продукти:

  • капуста білокачанна (молода) - 500 г;
  • сир твердий – 100 г;
  • морква – 150 г (2 шт.);
  • цибуля ріпчаста - 50 г (1 невеликий);
  • кріп свіжий – 10 г;
  • молоко - 100 мл;
  • яйця – 2 шт.;
  • сіль за смаком;
  • перець чорний мелений - за смаком;
  • олія рослинна (для змащування форми) - 10 мл.

Отже, для приготування легкої і дуже смачної капустяної запіканки молоду капусту потрібно очистити від верхнього листя і нашаткувати тонкою соломкою на шатківниці або вручну.

Морква теж миємо, чистимо і її потрібно натерти на великій тертці. Додаємо в глибоку миску до капусти.

Цибулю потрібно очистити і нарізати дрібними кубиками. Відправляємо до решти інгредієнтів.

Кріп дрібно нарізаємо, додаємо до овочів.

Туди ж – твердий сир, натертий на великій тертці. Всі овочі потрібно приправити сіллю (1/3 ч. ложки) та меленим чорним перцем (щіпка). Перемішуємо.

Жароміцну форму для запікання (приблизно 20х20 см) змащуємо олією.

Викладаємо капустяну масу в жароміцну форму і трохи її потрібно утрамбувати ложкою.

В окремій мисці збовтуємо яйця з молоком, солимо і перчимо по щіпці. Цією масою заливаємо овочеву масу.

Накриваємо верх форми фольгою, запікаємо в розігрітій до 180 ° C духовці близько 35-40 хвилин. Час запікання залежить від потужності духовки, розміру запіканки та матеріалу форми, що використовується.

За 10 хвилин до закінчення запікання знімаємо фольгу, щоб запіканка трохи зарум'янилася.

Готову запіканку потрібно розрізати на порції та можна подавати до столу. Найкраще подавати після приготування зі сметаною, але й у холодному вигляді запіканка дуже смачна.