Мало хто здогадується, що голубці можна робити не лише з капустою. Так, незвичайні голубці в стеблах цибулі-порею виходять ніжними і дуже ефектно виглядають на тарілці.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяСклад / Інгредієнти:
- цибуля порей 1 штука;
- фарш м'ясний 300 грам;
- рис 2 ст. ложки;
- цибуля 1 штука (середнього розміру);
- болгарський перець 1 штука;
- яйце 1 штука;
- сирок плавлений 80 г;
- масло вершкове 30 грам;
- сіль за смаком;
- перець чорний на смак;
- зелень до смаку (петрушка, кріп);
- сметану 3 ст. ложки;
- вода 150 мілілітрів;
- томатна паста 1 чайна ложка.
Рис потрібно промити, кілька разів змінюючи воду, і варимо на середньому вогні протягом 10-15 хвилин до напівготовності. Зливаємо воду з каструлі, промиваємо рис і відкидаємо на друшляк, щоб вода повністю скла.
Тим часом потрібно розділити стебла цибулі один від одного, вимити та відварити у киплячій воді протягом 2 хвилин. Злийте воду і остудіть цибулю порей.
У сковороду наливаємо олію і викладаємо дрібно нарізану цибулю і болгарський перець. Смажити овочі потрібно на середньому вогні протягом 5 хвилин.
У мисці змішуємо м'ясний фарш, відварений рис і додаємо обсмажені овочі, нарізану зелень і порізаний дрібним кубиком сир плавлений. Все потрібно посолити, поперчити та добре перемішати.
Викладіть листя порею внахлест і притисніть. Сформуйте з фаршу котлету та викладіть на один край, поверніть у рулет.
Змішайте в мисці воду, сметану, томатну пасту, подрібнений часник, посоліть і перемішайте.
Викладіть голубці у форму для запікання та залийте соусом. Поставте форму з голубцями в гарячу духовку та запікайте при температурі 180 градусів протягом 20 хвилин.
Переверніть голубці та запікайте ще 20 хвилин. Дістаньте форму з духовки і одразу подавайте голубці в стеблах порієвого лука.
Читайте також:
Ось і почалося: окупанти вивозять цінності із Криму літаками. Запущено спецрейси
Його навіть не потрібно маринувати: рецепт соковитого курячого шашлику. Є один секрет
Пройде будь-яке бездоріжжя: як виглядав позашляховик "Українець" на базі "Москвича"