Мало хто здогадується, що голубці можна робити не лише з капустою. Так, незвичайні голубці в стеблах цибулі-порею виходять ніжними і дуже ефектно виглядають на тарілці.

Склад / Інгредієнти:

  • цибуля порей 1 штука;
  • фарш м'ясний 300 грам;
  • рис 2 ст. ложки;
  • цибуля 1 штука (середнього розміру);
  • болгарський перець 1 штука;
  • яйце 1 штука;
  • сирок плавлений 80 г;
  • масло вершкове 30 грам;
  • сіль за смаком;
  • перець чорний на смак;
  • зелень до смаку (петрушка, кріп);
  • сметану 3 ст. ложки;
  • вода 150 мілілітрів;
  • томатна паста 1 чайна ложка.

Рис потрібно промити, кілька разів змінюючи воду, і варимо на середньому вогні протягом 10-15 хвилин до напівготовності. Зливаємо воду з каструлі, промиваємо рис і відкидаємо на друшляк, щоб вода повністю скла.

Тим часом потрібно розділити стебла цибулі один від одного, вимити та відварити у киплячій воді протягом 2 хвилин. Злийте воду і остудіть цибулю порей.

У сковороду наливаємо олію і викладаємо дрібно нарізану цибулю і болгарський перець. Смажити овочі потрібно на середньому вогні протягом 5 хвилин.

У мисці змішуємо м'ясний фарш, відварений рис і додаємо обсмажені овочі, нарізану зелень і порізаний дрібним кубиком сир плавлений. Все потрібно посолити, поперчити та добре перемішати.

Викладіть листя порею внахлест і притисніть. Сформуйте з фаршу котлету та викладіть на один край, поверніть у рулет.

Змішайте в мисці воду, сметану, томатну пасту, подрібнений часник, посоліть і перемішайте.

Викладіть голубці у форму для запікання та залийте соусом. Поставте форму з голубцями в гарячу духовку та запікайте при температурі 180 градусів протягом 20 хвилин.

Переверніть голубці та запікайте ще 20 хвилин. Дістаньте форму з духовки і одразу подавайте голубці в стеблах порієвого лука.

Читайте також:

Ось і почалося: окупанти вивозять цінності із Криму літаками. Запущено спецрейси

Його навіть не потрібно маринувати: рецепт соковитого курячого шашлику. Є один секрет

Пройде будь-яке бездоріжжя: як виглядав позашляховик "Українець" на базі "Москвича"