Соковите стегно курки, ароматний сирокопчений бекон, свіжозмелений перець, приправлений соус – все разом створює унікальний смак, який запам'ятається надовго. Не забувайте приготувати більше, ніж потрібно, тому що такий шашлик зазвичай закінчується швидше ніж аромат навколо нього.

Докладніше про те, як приготувати соковитий курячий шашлик із філе стегна читайте у нашому матеріалі.

Для приготування соковитого курячого шашлику нам потрібно:

Філе курячого стегна – 2 кг
Бекон (сирокопчений) – 500 г
Соус барбекю – 150 мл
Гірчиця дижонська – 2 ст. л.
Соус шрирача – 1 ст. л.
Часник гранульований – 2 ст. л.
Сахар – 1 ст. л.
Коньяк – 50 мл
Перець свіжозмелений
сіль

Спосіб приготування соковитого курячого шашлику:

Ніщо не замінить запах свіжого шашлику, особливо якщо він готується із соковитого та ароматного курячого м'яса. Для більш вишуканого і насиченого смаку простої курячої грудки, існує рецепт, який включає преміальні інгредієнти. Перше, на що потрібно звернути увагу – це стегно курки, оскільки воно максимально соковите та смачне. Розрізаємо його на невеликі шматочки, готові до наступного етапу.

Щоб надати шашлику ефектного смаку, ми додаємо сирокопчений бекон. Бажано дотримуватись пропорції, беручи 250 грам бекону на 1 кілограм курки і нарізати його смужками приблизно 5 см завдовжки. Потім, насаджуємо на шампури шматочки курки, між якими згортаємо бекон у 2 або 4 рази. Перед запіканням, шампури зі спеціями наносяться свіжомеленим перцем і щедрою часткою солі.

Для додавання смаку та аромату ми готуємо соус, який слід наносити на шашлик під час готування. Для приготування соусу змішуємо соус барбекю, дижонську гірчицю, соус шрирача, сушений часник, цукор та коньяк у глибокій мисці, ретельно перемішуємо.

Налаштовуємо вугілля на мангалі, даємо їм охолонути і повернутись попелом перед тим, як почати смажити шашлик. Шампури з куркою обсмажуються прямо на вугіллі, і за кілька хвилин до готовності їх слід змастити соусом з усіх боків, щоб він дійшов і дав ще більше насиченості страві.

Курячий шашлик слід подавати до столу гарячим, на приготування його піде приблизно 15-20 хвилин, залежно від розміру шматків курки та спека в мангалі. Курячий шашлик можна сервірувати з овочами, наприклад, свіжою капустою або солодким перцем.

Читайте також:

Ось це смакота: рецепт капусти, яка тушкується з салом і томатним соком

Тоненьке і ніжне: рецепт смачного сала в лушпиння цибулі. Такого ви не куштували

Весняний настрій: рецепт салату з крабових паличок, редиски та помідорів.