Для приготування пирога з сайрою та картоплею, необхідно уважно підготувати інгредієнти, тому що правильна їх підготовка є гарантією отримання смачної та ароматної страви.

Докладніше про те, як приготувати заливний пиріг на кефірі з рибою та картоплею читайте у нашому матеріалі.

Для приготування заливного пирога на кефірі з рибою та картоплею нам знадобиться:

Спосіб приготування заливного пирога на кефірі з рибою та картоплею:

В першу чергу, слід вибрати якісні інгредієнти, щоб страва вийшла смачною та корисною. Одним із ключових інгредієнтів є консервована сайра, яку необхідно вийняти з банки та розімнути до стану пюре. У консервах часто зустрічаються великі кістки та хребет, які потрібно видалити.

Картопля готується дуже легко: її потрібно очистити та нарізати тонкими кружальцями. Якщо хочете досягти кращого результату, можна попередньо обсмажити або бланшувати картоплю до напівготовності. Цибулю чистять і нарізають півкільцями.

Далі перейдемо до приготування тіста: для цього слід взяти борошно найвищої якості та кефір будь-якої жирності. Не забудьте, що точна кількість борошна залежить від вологості та жирності кефіру. Перед тим, як додавати кефір, яйце слід збити віночком до однорідності. Також необхідно перед мити яйце із содою, щоб уникнути наявності шкідливих бактерій.

Потім до тіста додаємо кефір кімнатної температури, сіль і добре перемішуємо. Борошно просіюємо із сіллю та содою прямо в тісто. Не варто забувати, що потрібно просіяти борошно, щоб наситити його киснем. Ще один важливий момент - тісто має вийти без грудочок, інакше коржики будуть не рівномірними. Орієнтуйтеся на консистенцію тесту як на оладки.

Для приготування пирога слід застелити форму для випікання пергаментом і змастити олією. Вилийте у форму третину тіста і зверху розкладіть картоплю внахлест. Посоліть і поперчіть картоплю, потім додайте цибулю і розім'яту рибу.

Зверху залийте пиріг тестом і випікайте в духовці, розігрітій до 180°С. Час випікання пирога залежить від техніки та товщини самого пирога. Для кращого результату, чекайте на появу золотистої скоринки.

Після випікання готовий пиріг із сайрою та картоплею рекомендується порізати на шматочки та подавати на стіл. Смачного!

Читайте також:

Сім'я буде у захваті: рецепт приготування подвійних пельменів. Такого ви не куштували

Закуска, від якої неможливо відмовитись: рецепт маринованих курячих яєць. Є секрет

Ресторанна подача: рецепт курячих гомілок, запечених з картоплею у лаваші