Для приготування молочного киселю не потрібно жодної підготовки.

Продукти:

  • 1 л молока;
  • 5 ч. л. крохмалю (кукурудзяного або картопляного);
  • 2 ст. л. цукру;
  • 150 мл апельсинового джему;
  • 4 шматочки шоколаду;
  • ваніль на кінчику ножа;
  • м'ята для прикраси.

Беремо каструлю з нержавіючого матеріалу. Щоб молоко під час кип'ятіння не пригоріло, обполіскуємо її холодною водою. Ставимо молоко на вогонь (900 мл) та згодом знімаємо кип'ячене молоко з плити.

У склянку засипаємо картопляний крохмаль та заливаємо 100 мл молока, що залишилися. Перемішуємо, щоб не утворилися грудочки.

«Якщо взяти крохмалю по мінімуму, вийде густий напій. А варто підмішати його більше, вийде чудовий десерт – майже желе, яке можна їсти ложкою»

У каструлю з молоком додаємо цукор і повертаємо на плиту. Вмикаємо повільний вогонь і помішуємо молоко до повного розчинення цукру. За бажанням додаємо трішки ванілі.

Робимо в молоці ложкою вихор та вливаємо повільною цівкою крохмаль. Доводимо до кипіння, помішуючи постійно ложкою. Щойно молочний кисіль почне густіти, одразу ж знімаємо з вогню. Якщо суміш довго кип'ятити, то кисіль може вийти рідким, у ньому можуть утворитися грудочки.

В залежності від густоти, вибираємо форму. Рідкий кисіль розливаємо в чашки, дуже густий – у форми або тарілки.

Остиглий кисіль поливаємо апельсиновим джемом або варенням, зверху посипаємо тертим шоколадом і прикрашаємо листком м'яти.

До речі, основа киселю може бути не тільки молочною, але і фруктовою, ягідною, на вівсяних пластівцях і навіть овочах (наприклад, гарбузі та моркві), які заварюють крохмалем. Можна зварити ароматний кисіль з компоту, консервованої вишні або полуниці.

Читайте також:

Ви будете в захваті: розкішний рецепт картоплі, запеченої у кефірі із сиром

Розлітаються як насіння: робимо ситні оладки з вермішелі, сиру та сиру

Неможливо встояти: рецепт тушкованого м'яса із червоною квасолею. Робиться на сковорідці