Намазки на хліб - це основа основ для будь-якого святкового столу, адже така закуска завжди користується попитом у гостей, які вже неабияк поїли, а пити напої продовжують.

Вашій увазі пропонуємо рецепт ситної та смачної намазки з насіння, гірчиці та зелені для бутербродів та канапе. Докладніше читайте у матеріалі нижче.

Для приготування намазки для бутербродів з насіння, гірчиці та зелені нам знадобиться:

Насіння соняшника (очищене) - 100 г
Гірчиця - 15 гр
Кріп свіжий - 5 г
Петрушка свіжа – 5 г
Сік лимона – 1 ст. ложка (неповна)
Паприка мелена - 0,25 ч. ложка
Сіль за смаком

Спосіб приготування намазки для бутербродів із насіння, гірчиці та зелені:

Пропонована рецептом намазка з очищеного насіння соняшника є неповторною стравою, яку може приготувати кожен. Насіння може бути як сирим, так і смаженим, і це не позначиться на смакових якостях намазки, проте при використанні смаженого насіння буде досягнутий більший експресивний смак.

Спочатку необхідно перекласти насіння в каструлю і залити окропом, після чого поставити на вогонь і довести до кипіння. Далі насіння вариться ще 5 хвилин і залишаються на 10 хвилин у воді, що стоїть у каструлі. Після цього насіння потрібно дати стекти і перекласти їх у друшляк.

Дрібно нарізані петрушку та кріп додаються в блендер, потім у склянку блендера насипаються насіння. Всі інгредієнти змішуються в блендері та занурюваним блендером пробиваються, посипаються меленою паприкою, сіллю, додається гірчиця та лимонний сік. В результаті виходить однорідна пастоподібна намазка, але якщо насіння подрібнюється погано, можна додати в процесі подрібнення холодну кип'ячену воду об'ємом близько 50 мл.

Готове намазування перекладається в піалу. Ця страва чудово підійде для приготування бутербродів, які можуть бути із чорного або білого хліба, а також для хрумких тостів. Намазка також відмінно поєднується з м'ясом, рибою чи ковбасними виробами.

Читайте також: