Готувати швидкі десерти стає дуже популярним кулінарним лайфхаком. Адже так не хочеться використати духовку, мити багато посуду. Хочеться, щоб просто та смачно.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяШикарним рецептом поділився знаменитий український кухар Євген Клопотенко на своєму сайті klopotenko.com.
Для приготування швидкого бананового пирога нам знадобиться:
Спосіб приготування швидкого бананового пирога:
Для створення ніжного бананового пирога знадобиться 250 г пісочного печива, яке необхідно перекласти в чашу блендера і перетерти на однорідну крихту. Потім слід розтопити 150 г вершкового масла|мастила| 82,5% в сотейнику і вмішати його в приготовлене печиво, заважаючи спочатку ложкою, а потім вимішуючи руками до отримання однорідної маси. Тепер беріть розбірну форму діаметром 21 см, вистеліть її спеціальним пергаментом і висипте в неї масу, що вийшла, з печива. Не потрібно змащувати форму олією, тому що олії в основі з печива достатньо.
Розподіліть масу по дну форми рівномірно, створюючи бортики шириною 2-3 см. Це можна робити руками, проте, для більш ретельного втрамбування, краще використовувати ложку або склянку, і добре проходити по всій поверхні основи, рівномірно затоплюючи її.
Помістіть форму з основою на 1 годину в холодильник, щоб пиріг став компактнішим. Коли він застигне, викладіть на нього 500 грамів вареного згущеного молока, рівномірно розподіляючи його по всій поверхні основи, і поставте в холодильник ще на 1 годину.
Наріжте на кружечки 3 банани товщиною 4 мм, зніміть з них шкірку і викладіть банани зверху на згущене молоко.
Перелийте 150 мл вершків у чашу кухонного комбайна і збийте до отримання стійких піків, використовуючи насадку віночок, або за бажанням, можна скористатися ручним віночком, оскільки це займе більше часу. Після того, як вершки збиті, вийміть пиріг з форми та перекладіть його на тарілку. Готові збиті вершки нанесіть ложкою лише по центру пирога, а не по всій поверхні.
Зрештою, посипте зверху пирога тертим шоколадом масою 15 грамів або натертим на великій тертці шоколадом і подавайте до столу. Зберігайте його на добу в холодильнику, але виключно в одному екземплярі, оскільки банани можуть потемніти, а вершки потекти. Однак, ви, ймовірно, не захочете його зберігати на наступний день, оскільки це дуже смачний десерт. Тому, насолоджуйтесь свіжоспеченим банановим пирогом!
Читайте також: