Продукти (на 4 порції):

  • куряче філе – 520 г;
  • помідор – 180 г;
  • перець солодкий червоний – 130 г;
  • сир твердий – 120 г;
  • чеснок - 4 г (1 зубчик);
  • яйця – 1-2 шт.;
  • борошно – 50 г (1,5 ст. ложки з гіркою);
  • сіль - 1/2 ч. ложки (за смаком);
  • перець чорний мелений - 1/4 ч. ложки;
  • олія рослинна - 45 мл (3 ст. ложки).

Куряче філе потрібно промити і просушити за допомогою паперового рушника, а потім розрізати вздовж на 2-3 частини. Кожен шматочок (всього 4 шт.) Злегка відбиваємо через харчову плівку.

Для приготування кляру для відбивних яйця потрібно розбити в миску, посолити 1/4 ч. ложки і поперчити 1/8 ч. ложки. Все перемішуємо до однорідності.

Кожен шматочок відбивної спершу обвалюємо з усіх боків у борошні, а потім занурюємо в яєчну суміш.

Відбивні викладаємо на сковороду з добре розігрітою олією і обсмажуємо на сильному вогні до рум'яності з двох сторін, по 2-3 хвилини.

Далі обсмажені відбивні потрібно викласти у форму для запікання.

Болгарський перець та часник потрібно очистити. Перець, часник та помідор нарізати дрібними кубиками.

Сир натерти на середній тертці.

Викладаємо в миску солодкий перець, помідор, часник та половину сиру, посолити 1/4 ч. ложки і поперчити 1/8 ч. ложки. Все перемішуємо.

Поступово розподіляємо овоче-сирну масу по шматочках відбивних і відправляємо відбивні в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.

Після закінчення зазначеного часу потрібно дістати відбивні і присипати все натертим сиром, що залишився. Відправити до духовки ще на 10 хвилин, щоб сир розплавився.