Продукти (на 1 порцію):
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатися- макарони – 100 г;
- крабові палички – 100 г;
- чеснок – 1 зубчик;
- олія вершкове – 10 г;
- сир твердий – 10 г;
- сметана – 2 ст. ложки;
- борошно - 1/4 ч. ложки;
- трави прованські сушені – 1/2 ч. ложки;
- сіль за смаком;
- перець чорний мелений – до смаку.
Для приготування пасти з крабовими паличками підійдуть будь-які макарони – улюбленої форми та розміру. Їх потрібно буде варити паралельно із приготуванням соусу.
Отже, макарони закидаємо в киплячу трохи підсолену воду і відварюємо до готовності, згідно з інструкцією на упаковці (хвилин 8-10). Відварені макарони потрібно відкинути на друшляк, даємо стекти зайвої рідини.
З крабових паличок знімаємо упаковку. Нарізаємо крабові палички кружальцями, часник очищаємо і нарізаємо дрібними шматочками.
У сковороді розтоплюємо вершкове масло|мастило| і на ньому обсмажуємо часник 1-2 хвилини. Додаємо борошно, сіль, перець та прованські трави. Швидко перемішуємо.
Додаємо відварені макарони, перемішуємо та прогріваємо 2-3 хвилини.
Сир натираємо на дрібній тертці. Подаємо страву у гарячому вигляді, посипавши зверху натертим сиром.
Нагадуємо, що у складі крабових паличок є океанічна риба - сурімі, а ще туди додають скумбрію і оселедець. Завдяки цьому цей продукт багатий на вітамін РР і мікроелементами: цинком, фтором, хромом та іншими. Але основною перевагою крабових паличок є концентрація в них білка: 80% білка, 20% жирів та 0% вуглеводів.
Читайте також:
Не робіть цього в жодному разі: чому не можна крихти зі столу змітати рукою
Шикарно навіть без м'яса: рецепт ніжних голубців із гречкою та грибами
Справжня насолода: рецепт швидкого пирога з консервованою рибою, сиром та яйцями