Пасхальна кров'янка – одна з найулюбленіших страв багатьох, особливо у світле свято Воскресіння Ісуса Христа.
Український кухар Євген Клопотенко поділився унікальним рецептом кров'янки на своєму кулінарному сайті klopotenko.com.
Для приготування великодньої кров'янки нам знадобиться:

Для початку слід промити гречку, залити її водою та варити приблизно 10 хвилин після закипання. У результаті крупа винна у напівготовому стані.

Далі нарізаємо 400 г сала дуже дрібними кубиками. Також чистимо 5 цибулин, дрібно ріжемо і смажимо на 2 ст. смальцю до золотистого кольору.

Якщо кров для кров'янки не дуже однорідної суміші, її потрібно перебити в блендері. Після цього переливаємо її у велику каструлю, додаємо гречку, сало, цибулю, коріандр, гострого перцю чилі та сіль та перець за смаком. Після цього ретельно все перемішуємо.

Далі збиваємо 3 яйця віночком і додаємо в начинку, ретельно перемішуємо.

Заздалегідь увімкніть духовку, щоб вона розігрілася до 180 градусів. Беремо ковбасні оболонки та начиняємо їх. Найзручніше це робити спеціальною насадкою на м'ясорубці, але якщо її немає, то потрібно буде трохи помучитися. Після того, як оболонка буде заповнена повністю, ковбасу слід перев'язати нитками на порційні шматочки.

Після цього викладаємо ковбасу на лист. Далі її необхідно обдати окропом і голкою зробити проколи в ковбасі, щоб її не розірвало при запіканні.