Такі пироги входять до скарбнички рецептів усіх господарок. Адже готувати заливний картопляний пиріг з грибами просто і легко, а смак виходить чудовим.

Докладніше про те, як приготувати картопляний пиріг з грибами, читайте в нашому матеріалі.

Для приготування заливного картопляного пирога з грибами нам знадобиться:

Спосіб приготування заливного картопляного пирога з грибами:

Щоб приготувати начинку для картопляного заливного пирога з грибами, необхідно нарізати гриби на невеликі шматочки, а також дрібно нарізати цибулю. Потім розігріваємо 2 ст. рослинної олії в сковороді на сильному вогні та обсмажуємо гриби до злегка золотистої скоринки, близько 2 хвилин. Перекладаємо гриби в миску і на зниженому вогні смажимо цибулю, помішуючи до м'якості близько 4 хвилин. Потім додаємо в сковороду фарш і смажимо, помішуючи до готовності. З'єднуємо фарш з грибами, додаємо дрібно нарізану зелену цибулю, сіль за смаком і перемішуємо.

Для тіста з'єднуємо в мисці картопляне пюре, яйця, кефір, цукор і сіль і перемішуємо віночком до однорідного стану. Потім додаємо борошно, що просіює з содою, і замішуємо тісто так, щоб воно не було занадто густим.

Викладаємо половину тіста на дно застеленої форми, а потім кладемо на неї всю начинку. Зверху начинку викладаємо другу половину тіста і розрівнюємо. Випікаємо в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці до готовності, близько 35-40 хвилин. Готовий заливний картопляний пиріг з грибами подаємо теплим. Такий заливний картопляний пиріг з грибами відмінно підійде для вечері у родинному колі та друзів.

Читайте також: