Продукти (на 4 порції):

  • сир (жирністю 5%) - 200 г;
  • яйця 2 штуки;
  • кукурудза консервована – 170 г;
  • шинка - 100 г;
  • цибуля зелена - 50 г;
  • сметана (жирністю 10%) - 100 г;
  • сир твердий - 80 г;
  • борошно - 35 г;
  • розпушувач - 0,25 ч. ложки;
  • сіль за смаком;
  • перець чорний мелений за смаком;
  • трави італійські сушені - 0,5 ч. ложки.

важливо!

  • Замість шинки можна взяти ковбасні вироби.
  • Твердий сир потрібний гарної якості, щоб він добре плавився.
  • Сметану потрібно взяти жирністю 10-25%.
Консервовану кукурудзу потрібно відкинути на сито, щоб стекла вся рідина. Потім пересипте в глибоку миску.

Твердий сир потрібно натерти на великій тертці. Більшу частину сиру додаємо до кукурудзи, решту сиру відкладаємо.

Шинку нарізаємо невеликими кубиками і додаємо теж у миску.

Зелену цибулю потрібно промити, обсушити, нарізати дрібно і додаємо її також до інших інгредієнтів.

Туди ж додаємо сир. Усі інгредієнти перемішуємо.

У глибокий посуд вбийте яйця, додайте|добавляйте| сметану і збовтайте ручним віночком до однорідності.

В яєчну суміш всипте борошно, що просіює, і розпушувач, перемішайте, щоб не було грудочок.

Тісто, що вийшло, влийте в миску до подрібнених інгредієнтів. Всипте сіль, мелений чорний перець, італійські трави, перемішайте.

Підберіть форму для запікання. (У мене керамічна форма розміром 13х19 см.) Застеліть пергаментом або просто змастіть олією. Викладіть сирну суміш, розрівняйте ложкою.

Надішліть запікатися в розігріту духовку при 180 градусах на 30-35 хвилин, щоб усі інгредієнти добре схопилися.

Дістаньте запіканку із духовки. Посипте тертим сиром, що залишився. Надішліть в духовку ще на 10-15 хвилин, щоб сир розплавився і трохи зарум'янився.

Сирна запіканка з кукурудзою, шинкою та сиром готова.