Приготування рису з черемшею та яйцями - це проста і смачна страва, яку можна приготувати швидко та легко. Але щоб вийшов справжній шедевр, необхідно дотримуватись кількох простих правил.

Докладніше про рецепт читайте у нашому матеріалі.

Для приготування нам знадобиться:

Спосіб приготування:

Перед початком приготування необхідно підготувати усі необхідні інгредієнти. Рис можна використовувати будь-якого сорту, але найкраще підійде білий середньозерновий рис. Вершкове масло можна замінити на рослинне, щоб зробити страву кориснішою.

Перед приготуванням рису необхідно добре промити його, щоб видалити зайвий крохмаль і пил. Для цього пересипте рис у глибоку миску та ретельно промийте його, вода має стати прозорою. Потім пересипте промитий рис у сотейник, влийте воду і доведіть до кипіння, час від часу перемішуючи. Посоліть і варіть 15-20 хвилин|мінути| на маленькому вогні, до готовності.

У той час як рис вариться, можна підготувати решту інгредієнтів. Черемшу ретельно промийте, переглядаючи кожну стеблинку, обсушіть паперовим рушником і наріжте невеликими шматочками. У глибокій сковороді розігрійте вершкове масло|мастило|, викладете черемшу і обсмажте на маленькому вогні 5-7 хвилин|мінути|, помішуючи.

Яйця розбийте в глибокий посуд, посоліть і збовтайте вилочкою або віночком до однорідності. Влийте яєчну масу до обсмаженої черемші, обсмажте на помірному вогні, постійно помішуючи, до утворення яєчних пластівців.

Коли вода вбереться, а рис стане м'яким, відключіть вогонь. Рис перекладіть у сковороду, при необхідності досоліть та перемішайте. Прогрійте разом 2-3 хвилини на невеликому вогні. Блюдо готове. Це відмінний гарнір до м'ясних та рибних страв, а також може бути подано самостійно зі свіжими або маринованими овочами.

Читайте також: