Як приготувати святковий салат із оселедця, картоплі та яблук з перепелиними яйцями

Інгредієнти:

3 середні картоплини

2 філе оселедця

1 хрумке яблуко

1 невелика червона цибулина

5 перепелиних яєць

1 огірок

Для соусу-заправки:

1 чайна ложка американської гірчиці

1 чайна ложка яблучного оцту

3 столові ложки оливкової олії

Інструкція з приготування:

Відваріть картоплю до м'якості, потім дайте їй повністю охолонути, перш ніж очистити та нарізати великими шматочками.

Салат з оселедцем та картоплею, кадр з відео
Салат з оселедцем та картоплею, кадр з відео

Зваріть яйця перепелині круто близько 4-5 хвилин, охолодіть під холодною водою і очистіть. Розріжте кожне навпіл.

Наріжте огірок тонкими півкільцями; очищення необов'язкове.

Наріжте червону цибулю тонкими півкільцями.

Видаліть серцевину у яблука і наріжте його середніми шматочками, зберігши шкірку додаткового кольору, якщо хочете.

Якщо ви використовуєте цілий оселедець, видаліть кістки та шкіру, потім наріжте на невеликі шматочки.

Після цього у великій мисці змішайте картоплю, шматочки яблук, скибочки огірка, цибулю, перепелині яйця та шматочки оселедця.

Збийте гірчицю, яблучний оцет та оливкову олію до однорідної консистенції. Залийте салат заправкою і акуратно перемішайте, щоб всі інгредієнти рівномірно покрилися нею.

Ось і все, перекладіть на блюдо сервіровки і відразу ж подавайте в якості святкової закуски або гарніру.

Нагадаємо, пиріжки з квашеною капустою: рецепт із секретом, який благатимуть розкрити

Раніше «hyser» повідомляв, секрет найсмачнішої та хрусткий квашеної капусти: скільки потрібно додавати солі – рецепт

Як повідомляв «hyser», торт "Пташине молоко" без випічки: простий і швидкий рецепт смачних ласощів