Є десерти, що викликають легку посмішку вже однією назвою. "Графські руїни" - саме такий.

На столі він виглядає, ніби крихітна фортеця впала після солодкого штурму, але на ложці — це чиста ніжність: хрускіт безе, вершковий крем, дрібка горіхів і легка карамельна луна згущеного молока.

"Графські руїни", кадр з відео
"Графські руїни", кадр з відео

Головний плюс: ніякого борошна. Тільки білки, цукор, згущене молоко і фантазія. Прості продукти перетворюються на святковий торт, який абсолютно не соромно подати гостям – навпаки, вони проситимуть повтор.

Інгредієнти

Для безе:

  • 100 г білків
  • 100 г цукру
  • 100 г цукрової пудри

Для крему:

  • 200 г вершкового масла
  • 190 г вареного згущеного молока
  • 100 г сирного сиру (за бажанням)

Для посипання:

  • 50 г горіхів

Як приготувати

1) Хрумке безе

Білки збиваються до щільних піків, а цукор і пудра додаються поступово, щоб маса стала глянсовою та пружною. Готове безе відсідає маленькими порціями на пергамент і сушиться при 90-100°C близько 1,5-2 годин .
Тут головне - не поспішати: низька температура і час зроблять без легким і хрустким.

"Графські руїни", кадр з відео
"Графські руїни", кадр з відео

2) Крем, який хочеться їсти ложкою

Розм'якшене масло збивається з вареним згущеним молоком - крем виходить густий, бурштиновий і дуже ароматний. Якщо додати сирний сир, буде тонка вершкова кислинка, яка відмінно врівноважує насолоду.

3) Складання "руїн"

На блюдо кладеться ложка крему - це основа. Зверху укладаються шматочки безе, кожен трохи промазується кремом. Рух простий: вгору та хаотично. В результаті виходить солодка гірка з різними рівнями та порожнечами.

Проміжки між безе заповнюються кремом, зверху все щедро посипається горіхами. Шматочки безе, що залишилися, можна злегка розфарбувати і теж пустити в хід — у цьому весь шарм.

За бажанням - тонкий струмок розтопленого шоколаду по вершині. Гарно? Дуже. Смачно? Не вагайтеся.

4) Пауза - і можна подавати

Торт відправляється в холодильник мінімум на 2 години.
За цей час крем стабілізується, безе трохи пом'якшиться всередині, а смак стане абсолютно гармонійним.

"Графські руїни", кадр з відео
"Графські руїни", кадр з відео

Чому це хіт

  • без борошна - легкий, повітряний, сучасний
  • готується просто, а виглядає ефектно
  • контраст: хрускіт + ніжність
  • підходить і для вечірнього чаю, і для дня народження

Це торт, який буквально зникає: "я лише спробую маленький шматочок" перетворюється на "а можна ще?".

Читайте також:

Рецепт пряного медово-імбирного печива: коли хочеться тепла та казки.

Аромат грудневих свят: рецепт журавлинного печива, яке зігріє душу.

Курячий рулет в аерогрилі: рецепт, який хочеться пробувати знову і знову.