Іноді тк хочеться (або потрібно) приготувати святкову вечерю своїми руками, а в плані торта виходить або покупний, або стандартний медовик-наполеон.

Зараз ми вам дамо рецепт, яким часто ділитися наші мами та бабусі, але ми їх не слухаємо. Він гармонійно впишеться і в святковий стіл (потрібно лише прикрасити відповідно), а також ідеально підійде і для посиденьок з подружками або просто "попити чаю".

Торт із заварним кремом, кадр з відео
Торт із заварним кремом, кадр з відео

Інгредієнти для бісквіту:

яйця - 5 шт.;
яєчні білки - 2 шт.;
сіль - щіпка;
цукор - 210 г;
борошно - 180 г;
розпушувач - 10 г;
крохмаль - 50 г;
рослинна олія - ​​80 мл.

Інгредієнти для заварного крему:

цукор - 100 г;
ванілін - щіпка;
яєчні жовтки - 2 шт.;
крохмаль - 3 ст.л.;
молоко - 600 мл;
вершкове масло - 180 г.

Приготування торта із заварним кремом:

Збиваємо яйця з білками до пишної піни. Висипаємо в суміш цукор і продовжуємо збивати до побіління маси.

Просіюємо в суміш частинами борошно, розпушувач, сіль та крохмаль, замішуємо бісквітне тісто рухами знизу нагору. Вливаємо в тісто олію, теж акуратно перемішуємо.

Застилаємо лист пергаментом і виливаємо на нього тісто, розподіляємо по дну. Випікаємо бісквіт за 180 градусів 20 хвилин.

Для крему в сотейник викладаємо жовтки та змішуємо їх із цукром. Додаємо в суміш ванілін та крохмаль, вливаємо молоко і все змішуємо.

На повільному вогні, постійно помішуючи, варимо крем до загусання. Після загусання варимо ще 30 секунд, а потім перекладаємо в окрему тару і накриваємо в контакт харчовою плівкою, залишаємо остигати.

Бісквіт ділимо на дві частини, з кожної частини робимо 2 тонкі коржі. Збиваємо окремо вершкове масло|мастило| до побіління міксером, поступово додаємо|добавляємо| до нього заварну основу.

Просочуємо кожен корж молоком і змащуємо кремом, збираємо торт. Боки та верхівку торта теж змащуємо тонким шаром крему, прибираємо торт у холодильник на 30 хвилин.

Читайте також:

І ввечері до чаю, і на святковий стіл: рецепт запашного ягідного пирога.

5 хвилин і супер-страва готова: рецепт салату "Датський" без майонезу, але з оселедцем та буряком.

Грецький суп "Фасолада" для відновлення шлунка після Нового року: рецепт геніально простої страви.