Іноді тк хочеться (або потрібно) приготувати святкову вечерю своїми руками, а в плані торта виходить або покупний, або стандартний медовик-наполеон.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяЗараз ми вам дамо рецепт, яким часто ділитися наші мами та бабусі, але ми їх не слухаємо. Він гармонійно впишеться і в святковий стіл (потрібно лише прикрасити відповідно), а також ідеально підійде і для посиденьок з подружками або просто "попити чаю".
Інгредієнти для бісквіту:
яйця - 5 шт.;
яєчні білки - 2 шт.;
сіль - щіпка;
цукор - 210 г;
борошно - 180 г;
розпушувач - 10 г;
крохмаль - 50 г;
рослинна олія - 80 мл.
Інгредієнти для заварного крему:
цукор - 100 г;
ванілін - щіпка;
яєчні жовтки - 2 шт.;
крохмаль - 3 ст.л.;
молоко - 600 мл;
вершкове масло - 180 г.
Приготування торта із заварним кремом:
Збиваємо яйця з білками до пишної піни. Висипаємо в суміш цукор і продовжуємо збивати до побіління маси.
Просіюємо в суміш частинами борошно, розпушувач, сіль та крохмаль, замішуємо бісквітне тісто рухами знизу нагору. Вливаємо в тісто олію, теж акуратно перемішуємо.
Застилаємо лист пергаментом і виливаємо на нього тісто, розподіляємо по дну. Випікаємо бісквіт за 180 градусів 20 хвилин.
Для крему в сотейник викладаємо жовтки та змішуємо їх із цукром. Додаємо в суміш ванілін та крохмаль, вливаємо молоко і все змішуємо.
На повільному вогні, постійно помішуючи, варимо крем до загусання. Після загусання варимо ще 30 секунд, а потім перекладаємо в окрему тару і накриваємо в контакт харчовою плівкою, залишаємо остигати.
Бісквіт ділимо на дві частини, з кожної частини робимо 2 тонкі коржі. Збиваємо окремо вершкове масло|мастило| до побіління міксером, поступово додаємо|добавляємо| до нього заварну основу.
Просочуємо кожен корж молоком і змащуємо кремом, збираємо торт. Боки та верхівку торта теж змащуємо тонким шаром крему, прибираємо торт у холодильник на 30 хвилин.
Читайте також:
І ввечері до чаю, і на святковий стіл: рецепт запашного ягідного пирога.
5 хвилин і супер-страва готова: рецепт салату "Датський" без майонезу, але з оселедцем та буряком.
Грецький суп "Фасолада" для відновлення шлунка після Нового року: рецепт геніально простої страви.