Вирушайте в подорож провулками пам'яті з цим класичним рецептом імбирних пряників з 90-х. Зроблені з простих інгредієнтів, ці м'які та ароматні ласощі нагадають вам про те, як смачно готували наші мами та бабусі.

Інгредієнти (для тесту):

350 мл кефіру.

1 склянка цукру.

2 яєчні жовтки + 1 яєчний білок (другий білок залиште для глазурі).

1 ст. л. меду.

3 ст. л. рослинної олії.

1 ч. л. харчової соди (трохи менше від повної чайної ложки).

2-2,5 склянки борошна (просіяного).

Інгредієнти для глазурі:

1 яєчний білок.

3 ст. л. цукру.

Інструкції з приготування:

У великій мисці змішайте жовтки, один яєчний білок, мед та цукор. Збийте до однорідної маси. Додайте кефір та олію, ретельно перемішуючи.

Пряники
Пряники

Поступово додавайте борошно, що просіює, змішану з харчовою содою. Замішуйте тісто доти, доки воно не досягне середньої консистенції. Оцет використовувати не потрібно, тому що кефір природно реагує з содою.

Розкачайте тісто до товщини близько 1 см. Використовуйте форму для печива або невелику чашку (близько 100 мл), щоб вирізати кружечки.

Випікайте у попередньо розігрітій духовці при температурі 180 °C протягом 25 хвилин.

Поки пряники випікаються, збийте відкладений яєчний білок із 3 столовими ложками цукру, доки він не розчиниться. Уникайте збивання до твердих піків; просто перемішуйте, поки білок не стане непрозорим і гладким.

Через 20–25 хвилин дістаньте пряники із духовки. Щедро змастіть кожне печиво глазур'ю за допомогою силіконового пензлика. За бажання нанесіть другий шар. Поверніть лист у духовку ще на 10 хвилин.

Читайте також:

Такого ви ще не куштували: чіпси з квашеної капусти, які стануть сюрпризом, рецепт для всієї родини

Секрет в унікальній заправці: рецепт корисного, але дуже смачного і простого салату з буряків

Рецепт довголіття: секрет вічної юності для здорового життя