Вирушайте в подорож провулками пам'яті з цим класичним рецептом імбирних пряників з 90-х. Зроблені з простих інгредієнтів, ці м'які та ароматні ласощі нагадають вам про те, як смачно готували наші мами та бабусі.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяІнгредієнти (для тесту):
350 мл кефіру.
1 склянка цукру.
2 яєчні жовтки + 1 яєчний білок (другий білок залиште для глазурі).
1 ст. л. меду.
3 ст. л. рослинної олії.
1 ч. л. харчової соди (трохи менше від повної чайної ложки).
2-2,5 склянки борошна (просіяного).
Інгредієнти для глазурі:
1 яєчний білок.
3 ст. л. цукру.
Інструкції з приготування:
У великій мисці змішайте жовтки, один яєчний білок, мед та цукор. Збийте до однорідної маси. Додайте кефір та олію, ретельно перемішуючи.
Поступово додавайте борошно, що просіює, змішану з харчовою содою. Замішуйте тісто доти, доки воно не досягне середньої консистенції. Оцет використовувати не потрібно, тому що кефір природно реагує з содою.
Розкачайте тісто до товщини близько 1 см. Використовуйте форму для печива або невелику чашку (близько 100 мл), щоб вирізати кружечки.
Випікайте у попередньо розігрітій духовці при температурі 180 °C протягом 25 хвилин.
Поки пряники випікаються, збийте відкладений яєчний білок із 3 столовими ложками цукру, доки він не розчиниться. Уникайте збивання до твердих піків; просто перемішуйте, поки білок не стане непрозорим і гладким.
Через 20–25 хвилин дістаньте пряники із духовки. Щедро змастіть кожне печиво глазур'ю за допомогою силіконового пензлика. За бажання нанесіть другий шар. Поверніть лист у духовку ще на 10 хвилин.
Читайте також:
Такого ви ще не куштували: чіпси з квашеної капусти, які стануть сюрпризом, рецепт для всієї родини
Секрет в унікальній заправці: рецепт корисного, але дуже смачного і простого салату з буряків