Український дієтолог та психотерапевт Анжеліка Рибко поділилася рецептом приготування пробіотичної капусти без солі.

Процес починається з подрібнення капусти та щільного пакування її в банку, стежачи за тим, щоб між шарами не залишалося повітряних кишень.

Важливо залишити близько третини банки порожньою, оскільки капуста розширюватиметься під час ферментації, і цей простір вмістить рідину.

У цьому методі сіль не використовується, оскільки вона діє як консервант і перешкоджає зростанню корисних бактерій, необхідних ферментації.

Натомість банку наповнюють холодною фільтрованою водою, а кришку щільно закривають, щоб створити вакуум, який необхідний для правильної ферментації.

Квашена капуста
Квашена капуста

Капусту слід залишити за кімнатної температури протягом 2-3 днів. Коли рідина стане каламутною, це означатиме, що ферментація почалася. У цей момент розсіл можна спробувати та перевірити на аромат. Процес ферментації може продовжуватися як при кімнатній температурі, так і в холодильнику залежно від особистих переваг.

Щоб посилити смак капусти, у процесі приготування можна додавати такі інгредієнти, як сушені або свіжі трави, насіння кропу, ягоди ялівцю, журавлину, часник, а також шматочки імбиру.

Крім цього, додаткові варіанти включають свіжий сік лимонний або скибочки кислого яблука, щоб надати пікантну нотку кінцевому продукту.

Читайте також:

Рецепт довголіття: секрет вічної юності для здорового життя

Такий оселедець прикрасить будь-який стіл: рецепт маринаду без оцту, щоб риба танула в роті

Смачні та повітряні пиріжки з м'ясом без ліплення: швидкий рецепт 30 хвилин