З настанням осені настає час готуватися до холодних місяців. Однією з основних та улюблених осінніх традицій є квашення капусти, яка не лише надає стравам пікантного смаку, а й багата на цінні поживні речовини, особливо вітамін С.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяЩоб квашена капуста залишалася хрусткою, ароматною та могла ефективно зберігатися протягом кількох місяців, є кілька рекомендацій.
Інгредієнти:
2-2,5 кг капусти.
2 морквини.
1 л води.
1 столова ложка солі.
2 столові ложки цукру.
Кроки приготування:
Спочатку дрібно нашаткуйте капусту і натріть моркву на великій тертці.
Змішайте сіль та цукор у воді, помішуючи до повного розчинення для розсолу.
Потім викладіть шарами нашатковану капусту і терту моркву в чисту банку, щільно притискаючи в міру просування. Після упаковки залийте овочі розсолом.
Також покладіть капустяний лист поверх суміші, щоб повітря не досягало поверхні, і щоб уникнути потемніння.
Накрийте банку шматком марлі і поставте в тепле місце для бродіння приблизно на 3 дні.
Вже за 3 дні перевірте квашену капусту. При необхідності додайте більше розсолу, щоб капуста була повністю занурена у рідину.
Ось і все, після бродіння накрийте кришкою банку і переставте її в прохолодне темне місце для тривалого зберігання.
Додаткові поради:
Використовуйте сорти капусти, які збирають наприкінці сезону, тому що вони, як правило, мають щільніші головки, які ідеально підходять для маринування.
Злегка притисніть капусту, перш ніж покласти її в банку, щоб вона ефективніше виділила сік.
Щоб посилити смак, розгляньте можливість додавання кількох горошин перцю, лаврового листа або ягід ялівцю для аромату.
Читайте також:
Саме тому відбивні виходять сухими та не соковитими: таємний рецепт м'якого та ніжного м'яса
Секрет ідеальних голубців "Мішлен" розкритий: справа зовсім не в капусті чи начинці, рецепт
Сирні кульки, як у ресторанах: рецепт 20 хвилин, який варто зберегти