У мережі розмістили рецепт домашніх голубців, які повернуть вам приємні спогади про смак дитинства. Ця ситна страва ідеально підходить для дружніх посиденьок і обов'язково сподобається всій родині.

Інгредієнти для голубців:

Вода: 120 мл.

Свіжа капуста: 1,2 кг.

Рослинна олія: 100 мл.

Окріп: 150 мл.

Рис круглий: 150 г.

Петрушка: 100 р.

Цибуля: 1 шт.

М'ясний фарш (свинина, яловичина чи змішаний): 600 г.

Сіль: 1 год. л.

Мелений чорний перець: 0,5 ч. л.

Для соусу:

Сметана: 200 гр.

Вода: 700 мл.

Томатна паста: 200 г

Мука: 2 ст. л.

Сіль: 2 ч. л.

Цукор: 3 ч. л.

мелений чорний перець: 0,5 ч. л.

Голубці. Фото: YouTube
Голубці. Фото: YouTube

Інструкції з приготування:

Спочатку залийте рис окропом, варіть на повільному вогні 10 хвилин, потім дайте йому повністю охолонути.

Дрібно наріжте цибулю та обсмажте у невеликій кількості олії до золотистого кольору.

Потім видаліть все жорстке зовнішнє листя і виріжте серцевину капусти. Відваріть її в каструлі з водою протягом 15 хвилин, потім ретельно злийте.

Змішайте фарш, варений рис, рубану петрушку, смажену цибулю, сіль, перець та 120 мл води у великій мисці.

Після цього акуратно розділіть листя капусти і обріжте товсті прожилки. Наповніть кожен лист м'ясною сумішшю і щільно поверніть рулетом.

Злегка обваляйте голубці в панірувальних сухарях (за бажанням) і обсмажте їх з обох боків золотистого кольору. Перекладіть у форму для випікання.

Підсмажте борошно на сухій сковороді до золотистого кольору. В окремій сковороді розігрійте сметану, постійно помішуючи і додайте томатну пасту. Добре перемішайте, потім додайте підсмажену борошно, сіль, перець, цукор і воду, безперервно помішуючи, поки соус не закипить.

Ось і все, полийте соусом голубці і запікайте в розігрітій до 180 °C духовці протягом 30 хвилин.

Читайте також:

Французький жульєн відпочиває: рецепт ніжних курячих ніжок з грибами у вершковому соусі

Сирні кульки, як у ресторанах: рецепт 20 хвилин, який варто зберегти

Коли борщ і солянка набридли: рецепт ароматного супу з лисичками - ніжніше хмарка