У мережі поділилися рецептом неймовірного супу з лисичок, що ідеально підходить для холодних днів. Багатий аромат та землісті смаки напевно підкорять будь-якого грибного скептика.

Інгредієнти:

Лисички – 500 грамів.

Курячий бульйон або вода – 1,5 літра.

Цибуля — 1 середня, нарізана.

Морква - 1 середня, терта.

Картопля - 4, нарізана кубиками.

Вершкове масло - 1 столова ложка.

Лавровий лист - 1 шт.

Сіль та мелений чорний перець – за смаком.

Свіжа зелень (наприклад, петрушка або кріп) – для прикраси.

Сметана – для подачі, за бажанням.

Інструкції з приготування:

Ретельно вимийте лисички, очистіть їх та наріжте невеликими шматочками. Покладіть в каструлю з холодною водою, доведіть до кипіння і варіть протягом 20 хвилин, щоб вони стали м'якими.

Лисички
Лисички

Поки гриби готуються, очистіть і наріжте цибулю, натріть моркву. У сковороді розтопіть масло на середньому вогні та обсмажте цибулю та моркву до м'якості та аромату.

Додайте заздалегідь приготовлені лисички в сковороду з цибулею та морквою. Приправте щіпкою солі та перцю і готуйте ще 10 хвилин, періодично помішуючи, щоб змішати смаки.

У великій каструлі доведіть бульйон чи воду до кипіння. Додайте нарізану кубиками картоплю, обсмажені гриби та овочі, а також лавровий лист.

Після цього дайте супу злегка закипіти, посоліть до смаку і продовжуйте варити ще 10 хвилин або поки картопля не стане м'якою.

Ось і все, розлийте суп по тарілках, прикрасьте свіжою зеленню і зверху додайте ложку сметани, якщо хочете.

Читайте також:

Секрет ідеальних маринованих грибів на зиму розкритий: рецепт дідів із Закарпаття

Пікантна хрумка капуста по-корейськи: рецепт за 2 години - і не потрібно чекати, поки закваситися

Коли малина та полуниця – не по кишені: рецепт картопляного варення із "секретом", який стане сюрпризом