Досвідчені кухарі радять готувати картопляні деруни, простими для кращого смаку та текстури. Ідеальний рецепт включає терту картоплю і цибулю в якості основних інгредієнтів.

Рекомендується злити будь-який овочевий сік, який накопичується з тертої картоплі, що допомагає запобігти занадто рідкій суміші.

Додавання одного яйця в картопляно-цибульну суміш разом із сіллю та перцем до смаку посилює смак, не перебиваючи природний смак картоплі.

Однак професійні кухарі рекомендують по можливості уникати борошна, оскільки вона може зробити деруни «гумовими» зовні і залишити недовареними всередині.

Рецепт легендарних житомирських дерунів. Фото: YouTube
Рецепт легендарних житомирських дерунів. Фото: YouTube

Тим, хто готує велику партію та потребує додаткової стабільності, рекомендується лише невелика кількість — 2–3 столові ложки на 1,5 кг картоплі.

Альтернативою муці є додавання ложки сметани, що може допомогти зберегти суміш легкої і не дати їй потемніти. Якщо суміш стає занадто рідкою, замість використання борошна чи крохмалю просто злийте зайву вологу, щоб зберегти найкращу консистенцію для ідеальних картопляних дерунів.

Читайте також:

Пікантна хрумка капуста по-корейськи: рецепт за 2 години - і не потрібно чекати, поки закваситися

Коли відключення світла на носі: рецепт соковитої та ситної курячої тушонки на зиму

Коли малина та полуниця – не по кишені: рецепт картопляного варення із "секретом", який стане сюрпризом