Купуючи м'ясо важливо переконатися, що ви купуєте натуральний продукт без хімічних добавок. Українцям назвали швидкий та простий спосіб визначити, чи є м'ясо якісним — прямо вдома чи з дозволу продавця.

Перед проведенням тесту перевірте колір, текстуру, запах та еластичність:

Свіжа яловичина яскраво-червона; свинина має рожевий відтінок; баранина, як правило, темніша.

Поверхня не повинна бути липкою або слизькою.

Свіже м'ясо має нейтральний або трохи металевий запах, без будь-яких кислих або хімічних запахів.

Натисніть на м'ясо пальцем – воно повинне швидко відновитися.

1-хвилинний тест на наявність хімічних добавок:

Цей простий метод допоможе вам підтвердити справжність будь-якого виду м'яса (яловичини, баранини, свинини тощо).

Візьміть невеликий шматочок м'яса (1-2 см).

Проколи його зубочисткою і покладіть на шматок фольги.

Використовуйте сірник або запальничку, щоб підпалити шматок м'яса.

М'ясо
М'ясо

Натуральне м'ясо:

Видає знайомий, приємний запах, як у смаженого м'яса.

На поверхні немає незвичної реакції.

М'ясо з хімічними добавками:

Виглядає синтетичною, коли горить.

Може виділяти темну рідину або випускати бульбашки та піну.

Запах буде відсутній, що вказує на наявність хімікатів.

Додаткова рада:

Надійний продавець не повинен відмовлятися надати зразок для тестування. Якщо він чинить опір або здається неохочним, це може бути червоним прапором щодо якості м'яса.

Читайте також:

Українців здивували різким цінопадом на ключові продукти: на що впали цінники

Якими продуктами запастися на складну зиму, щоб потім не кусати лікті

Натуральний "Живчик" у банках на зиму – рецепт корисного яблучного напою для всієї родини