Мінтай у сметанному соусі — страва, яка виходить неймовірно ніжною та соковитою. Його тонкий смак у поєднанні з ароматами спецій та сметани робить його чудовим доповненням до будь-якого столу.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяІнгредієнти:
Мінтай: 1 кг.
Сметана (нежирная): 400 мл.
Часник: 3 зубчики.
Сіль: за смаком.
Мелений чорний перець: за смаком.
Спеції для риб: 1 ч. л.
Свіжий кріп: до смаку.
Рафінована олія: 4 ст. л.
Морква: 1 середня.
Пшеничне борошно: 5 ст. л.
Як приготувати:
Ретельно очистіть та промийте мінтай. Видаліть голову та плавці, потім наріжте рибу невеликими порціями.
У мисці змішайте спеції для риби, сіль та перець. Замаринуйте в цій суміші шматочки риби на деякий час, щоб настоялися аромати.
Подрібніть часник і наріжте свіжий кріп. В окремій мисці змішайте часник, кріп, сметану і трохи солі та перцю, щоб вийшов соус.
Натріть моркву на великій тертці. У сковороді розігрійте 2 столові ложки олії та обсмажте терту моркву до м'якості.
Потім обваляйте кожен шматочок маринованої риби в борошні пшеничного. В іншій сковороді розігрійте масло, що залишилося і обсмажте шматочки риби з обох боків до часткової готовності.
У великій сковороді викладіть смажену рибу і зверху покладіть обсмажену моркву. Залийте все приготованим сметанним соусом. Накрийте кришкою і гасіть на слабкому вогні близько 15 хвилин.
Готову рибу в сметанному соусі краще подавати з гарніром, наприклад, з картопляним пюре, рисом або тушкованими овочами. Поєднання смаків створює чудову страву, яка обов'язково сподобається всім за столом.
Читайте також:
Вас обожнюватимуть за цей десерт – рецепт гарбузово-шоколадного рулету з сирним кремом
Секрет маринування кабачків на зиму від зірки "Майстер Шеф": рецепт, від якого банку проковтнете
Коли "Олів'є" набридло, а "Крабов'я" - не смачно: рецепт українського салату "Оленка" нашвидкуруч