Шеф-кухар Тетяна Литвинова пропонує простий та смачний рецепт маринування кабачків без стерилізації, що ідеально підходить для зимового зберігання.

Ключ до успіху - дотримання точних пропорцій розсолу, що гарантує збалансованість смаків.

Інгредієнти:

Кабачки: 1,8-2 кг (переважно невеликі).

Кріп: 1-2 гілочки на банку.

Лавровий листок: 1 на банку.

Гострий перець: 1 скибочка на банку (регулюйте за смаком).

Суміш перців: 5 зерен на банку.

Часник: 2 зубчики на банку.

Вода: 1,5 л.

Сіль: 70 г.

Цукор: 190 г.

Оцет (9%): 125мл.

Інструкції з приготування:

Наріжте кабачки кружальцями, бажано використовувати дрібніші овочі, щоб уникнути великого насіння. Ретельно вимийте та видаліть стебла.

Маринування кабачків, фото: youtube.com
Маринування кабачків, фото: youtube.com

На дно кожної чистої літрової банки покладіть 1-2 гілочки кропу, лавровий лист, шматочок гострого перцю, 5 горошин перцю та 2 зубчики часнику.

Потім щільно покладіть скибочки в банки. Вони трохи осядуть після додавання окропу, тому заповнюйте банки догори.

Залийте кабачки в банках окропом, накрийте кришками та залиште на 10 хвилин. Злийте воду та повторіть цей крок ще раз.

У каструлі закип'ятіть 1,5 літра води з 70 г солі та 190 г цукру. Після закипання додайте 125 мл оцту і доведіть знову до кипіння.

Залийте гарячий розсіл у банки, заповнюючи їх до верху. Закрийте банки стерилізованими кришками і переверніть вгору дном. Загорніть їх у теплий рушник і дайте їм повністю охолонути.

Ось і все вже через тиждень мариновані кабачки будуть готові до вживання.

Читайте також:

Коли "Олів'є" набридло, а "Крабов'я" - не смачно: рецепт українського салату "Оленка" нашвидкуруч

Бабусин секрет розкритий - рецепт хрусткої та корисної квашеної капусти на зиму

Суцільні вітаміни та божественний смак: рецепт пікантного іспанського супу з томатів