Квашена капуста - прекрасна осіння страва, яка припаде до душі всім членам сім'ї. Ще б пак, вживати її можна як самостійну страву, так і як закуску до будь-якого гарніру, особливо м'ясного.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатися- сіль – 2 ст. л. з гіркою;
- цукор – 1 ст. л. з гіркою;
- насіння кмину та/або фенхелю – 1 ч. л.;
- питна вода – 1 л;
- яблучний чи білий винний оцет – 120 мл;
- великий качан капусти вагою 1,8-2 кг - 1 шт.;
- морква – 500 г.
Насамперед потрібно вимити овочі під проточною водою.
Моркву очистіть, вимийте. Її потрібно натерти на великій тертці або нашаткувати тонкою соломкою.
Важливо!
- У таку капусту разом із морквою можна додати нарізаний соломкою солодкий перець (невеликий стручок), а також пару подрібнених зубчиків часнику.
Капусту та моркву ретельно перемішайте, злегка перетираючи нарізані овочі, щоб виділився сік. Щільно розкладіть по чистих банках.
Залийте капусту з морквою розсолом-маринадом. Для цього необхідно поставити на плиту грітися воду. Коли вона закипить, в неї потрібно засипати цукор, сіль, влити олію та оцет і дати трохи покипіти.
Проткніть до дна капусту в банках довгими шпажками. Розсіл повинен покрити капусту (за потреби утрамбуйте її). Закрийте банки кришками та приберіть у холодильник на добу.
Зберігати квашену капусту рекомендується в холодильнику або в будь-якому іншому прохолодному місці, куди не надходять прямі сонячні промені. Оцет у складі квашеної капусти швидкого приготування виконує роль консерванту і дає їй зіпсуватися протягом кількох тижнів.
Читайте також:
Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму
Хрустітимете щодня: рецепт ароматної маринованої капусти на зиму – крутіше квашеної