Квашена капуста - прекрасна осіння страва, яка припаде до душі всім членам сім'ї. Ще б пак, вживати її можна як самостійну страву, так і як закуску до будь-якого гарніру, особливо м'ясного.

Необхідні продукти, щоб приготувати найшвидшу та соковитішу квашену капусту:
  • сіль – 2 ст. л. з гіркою;
  • цукор – 1 ст. л. з гіркою;
  • насіння кмину та/або фенхелю – 1 ч. л.;
  • питна вода – 1 л;
  • яблучний чи білий винний оцет – 120 мл;
  • великий качан капусти вагою 1,8-2 кг - 1 шт.;
  • морква – 500 г.

Насамперед потрібно вимити овочі під проточною водою.

Качан капусти очистіть від верхнього листя. Розріжте навпіл, видаліть качан. Капусту наріжемо тоненькою соломкою і перекладемо у зручну глибоку миску.

Моркву очистіть, вимийте. Її потрібно натерти на великій тертці або нашаткувати тонкою соломкою.

Важливо!

  • У таку капусту разом із морквою можна додати нарізаний соломкою солодкий перець (невеликий стручок), а також пару подрібнених зубчиків часнику.

Капусту та моркву ретельно перемішайте, злегка перетираючи нарізані овочі, щоб виділився сік. Щільно розкладіть по чистих банках.

Залийте капусту з морквою розсолом-маринадом. Для цього необхідно поставити на плиту грітися воду. Коли вона закипить, в неї потрібно засипати цукор, сіль, влити олію та оцет і дати трохи покипіти.

Проткніть до дна капусту в банках довгими шпажками. Розсіл повинен покрити капусту (за потреби утрамбуйте її). Закрийте банки кришками та приберіть у холодильник на добу.

Зберігати квашену капусту рекомендується в холодильнику або в будь-якому іншому прохолодному місці, куди не надходять прямі сонячні промені. Оцет у складі квашеної капусти швидкого приготування виконує роль консерванту і дає їй зіпсуватися протягом кількох тижнів.

Читайте також:

Так львівські бабусі балували своїх онуків: старовинний рецепт картопляної запіканки з квашеною капустою

Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму

Хрустітимете щодня: рецепт ароматної маринованої капусти на зиму – крутіше квашеної