Закусок на основі скибочок булки та хліба існує безліч. Навіть у кулінарну книгу можна не заглядати: є бутерброди холодні та гарячі, солодкі та гострі. Пропонуємо навчитися робити смачні та ситні бутерброди з яйцем та ковбасою на сковороді.

Необхідні продукти:

  • ковбаса докторська – 200 г;
  • твердий сир – 200 г;
  • рослинна олія – 20 мл;
  • хліб для тостів із висівками – 8 шт.;
  • сіль – 5 г;
  • яйця – 4 штуки;
  • зелень – 2 гілочки;
  • помідор великий – 1 шт.

Важливо!

  • Яйця потрібно заздалегідь вийняти з холодильника, щоб вони були кімнатною температурою.

Хліб наріжте однаковими по товщині скибочками. Зробіть за допомогою круглої форми в кожній скибочці отвір. Слідкуйте, щоб отвори були на одному рівні.

Важливо!

  • В ідеалі рекомендується використовувати хліб у заводській нарізці, щоб вони були однакові.

Наріжте ковбасу маленькими кубиками.

Помідор промийте, обсушіть рушником. Потім акуратно наріжте маленькими кубиками, намагаючись не пом'яти плід.

На сковороді розігрійте олію і викладіть 4 скибочки хліба. Підсмажуйте на середньому вогні буквально пару хвилин, поки вони не зарум'яняться.

Візьміть невелику миску і натріть у ній на великій тертці сир. Посипте тертим сиром хліб на сковороді. Візьміть 4 скибочки хліба, що залишилися, і покладіть їх на 4 скибочки, які вже підсмажуються - повинен вийти подвійний бутерброд з шаром тертого сиру посередині.

Важливо!

  • Слідкуйте, щоб отвори у верхній та нижній скибочках хліба збігалися між собою.

У кожне поглиблення в середині скибочки, викладіть нарізану кубиками ковбасу та помідори, посипте тертим сиром. Яйця по одному розбивайте в невелику піалу і акуратно вливайте в круглий отвір. Посоліть і поперчіть до смаку.

Переверніть бутерброди за допомогою лопатки на інший бік і смажте ще 2-3 хвилини, доки яйце не приготується. При подачі посипте рубаною зеленню.

Порада:

Ще один варіант подачі таких бутербродів з яйцем і ковбасою – круглий багет. Він не дуже широкий у діаметрі, тому всередину можна покласти не куряче, а яйце перепелине. А сир просто натерти на тертці та посипати краї хліба.

Читайте також:

Від оливок ви точно не відрізните: рецепт маринованого винограду на зиму – ідеально і під м'ясо, і для бутербродів.

І для бутербродів, і для салатів, і для м'яса: рецепт в'ялених помідорів у духовці на зиму

Швидко та дуже ситно: рецепт незвичайного бутерброду у омлеті з помідором