Закусок на основі скибочок булки та хліба існує безліч. Навіть у кулінарну книгу можна не заглядати: є бутерброди холодні та гарячі, солодкі та гострі. Пропонуємо навчитися робити смачні та ситні бутерброди з яйцем та ковбасою на сковороді.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяНеобхідні продукти:
- ковбаса докторська – 200 г;
- твердий сир – 200 г;
- рослинна олія – 20 мл;
- хліб для тостів із висівками – 8 шт.;
- сіль – 5 г;
- яйця – 4 штуки;
- зелень – 2 гілочки;
- помідор великий – 1 шт.
Важливо!
- Яйця потрібно заздалегідь вийняти з холодильника, щоб вони були кімнатною температурою.
Хліб наріжте однаковими по товщині скибочками. Зробіть за допомогою круглої форми в кожній скибочці отвір. Слідкуйте, щоб отвори були на одному рівні.
Важливо!
- В ідеалі рекомендується використовувати хліб у заводській нарізці, щоб вони були однакові.
Наріжте ковбасу маленькими кубиками.
Помідор промийте, обсушіть рушником. Потім акуратно наріжте маленькими кубиками, намагаючись не пом'яти плід.
На сковороді розігрійте олію і викладіть 4 скибочки хліба. Підсмажуйте на середньому вогні буквально пару хвилин, поки вони не зарум'яняться.
Візьміть невелику миску і натріть у ній на великій тертці сир. Посипте тертим сиром хліб на сковороді. Візьміть 4 скибочки хліба, що залишилися, і покладіть їх на 4 скибочки, які вже підсмажуються - повинен вийти подвійний бутерброд з шаром тертого сиру посередині.
Важливо!
- Слідкуйте, щоб отвори у верхній та нижній скибочках хліба збігалися між собою.
У кожне поглиблення в середині скибочки, викладіть нарізану кубиками ковбасу та помідори, посипте тертим сиром. Яйця по одному розбивайте в невелику піалу і акуратно вливайте в круглий отвір. Посоліть і поперчіть до смаку.
Переверніть бутерброди за допомогою лопатки на інший бік і смажте ще 2-3 хвилини, доки яйце не приготується. При подачі посипте рубаною зеленню.
Порада:
Ще один варіант подачі таких бутербродів з яйцем і ковбасою – круглий багет. Він не дуже широкий у діаметрі, тому всередину можна покласти не куряче, а яйце перепелине. А сир просто натерти на тертці та посипати краї хліба.
Читайте також:
І для бутербродів, і для салатів, і для м'яса: рецепт в'ялених помідорів у духовці на зиму
Швидко та дуже ситно: рецепт незвичайного бутерброду у омлеті з помідором