Яблучно-гарбузове пюре на зиму дуже корисна та смачна заготівля. На основі пюре можна приготувати млинці, желе, кекси або просто з'їсти.

Необхідні продукти:

  • гарбуз (м'якуш, порізаний шматочками) - 400 грам;
  • яблука – 600 грам;
  • вода - 100 мл;
  • цукор - 150 грам;
  • лимонний сік – 0.2 склянки;
  • кориця – 1 чайн.л.

важливо!

  • Щоб десерт на смак вийшов насиченим, віддавайте перевагу солодким сортам гарбуза із соковитою, ароматною м'якоттю.
  • Яблука теж беріть солодкі чи кисло-солодкі.

Яблука добре вимийте в проточній воді, витріть насухо чистим рушником. Розріжте їх на 2-4 частини, щоб було зручніше видаляти серцевину і зрізати шкірку. Наріжте очищені яблука великими часточками, складіть в каструлю.

Свіжий великий гарбуз добре промийте в теплій воді. Гострим ножем розріжте її на частини. Видаліть насіння і серцевину, зніміть овочечисткою шкірку. Для пюре візьміть 400 грам м'якоті, а шматочки, що залишилися, заморозьте, або використовуйте при приготуванні інших страв.

Гарбуз додаємо в ту ж каструлю, що й яблука.

У яблука та гарбуз насипте корицю, налийте лимонний сік і добре перемішайте.

Залийте ароматні яблука та шматочки гарбуза водою та поставте на плиту.

Доведіть вміст каструлі до кипіння, після чого зменште нагрівання і на слабкому вогні варіть яблука та гарбуз 15 хвилин при закритій кришці.

Блендер подрібніть зварені яблучні і гарбузові шматочки в пюре.

Тепер до пюре потрібно додати цукор, добре перемішати і довести до кипіння на маленькому вогні. Варити після закипання пюре протягом 5 хвилин.

Щоб пюре збереглося до зими, скляну тару ретельно простерилізуйте. Розлийте гарячий десерт по банкам, закрийте всі металевими кришками, які треба потримати в окропі кілька хвилин.

Даємо охолонути у теплі. Можна банки укутати.

Зберігати таке пюре потрібно у прохолодному місці.

Читайте також:

Найідеальніша пропорція: рецепт аджики з помідорами та яблуками, яку робили наші бабусі

Ви занапастите весь сад: чому гнили яблука в жодному разі не можна кидати в компостну яму

Як правильно підготувати грядки під часник, щоб він виріс розміром з яблуко: важлива хитрість