Приготувати смажені на сковороді ліниві пиріжки з капустою на кефірі без дріжджів легко та просто.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатисяважливо!
- Капусту для цього рецепту краще взяти молоду з м'якими листочками.
- Кефір потрібно заздалегідь дістати із холодильника, щоб він нагрівся до кімнатної температури.
Насамперед займіться начинкою.
Необхідні продукти:
- капуста – 200 грам;
- цибуля - 1 штука;
- морква – 1 штука;
- сіль за смаком;
- перець чорний мелений за смаком;
- паприка до смаку.
Цибулю і моркву очистіть від шкірки, промийте і обсушіть.
Цибулину наріжте маленькими кубиками, а морквину натріть на тертці з дрібними зубками.
У сковороду влийте невелику кількість рослинної олії та обсмажте цибулю з морквою до прозорості цибулі. Не забувайте періодично перемішувати все.
Капусту наріжте тонкими смужками, додайте її в сковороду, посоліть за смаком і посипте улюбленими спеціями (наприклад, солодкою меленою паприкою і чорним перцем).
Обсмажуйте на середньому вогні близько 15-20 хвилин (до м'якості капусти). Зніміть сковороду з вогню та остудіть овочі.
Тепер готуємо тісто.
Необхідні продукти:
- пшеничне борошно – 200 грам;
- кефір - 200 мл;
- сода - 0.5 чайн.л.;
- яйця – 1 штука;
- сіль за смаком
У глибоку чашу влийте кефір і додайте|добавляйте| соду. Перемішайте та залиште на 3-5 хвилин. Вбийте в кефір яйце і посоліть до смаку. Знову все перемішайте. Про всі нюанси роботи з содою читайте в окремій статті, посилання наприкінці рецепту.
Поступово додайте|добавляйте| в чашу борошно, перемішуючи віночком. Борошна вам може знадобитися трохи менше або навпаки більше, ніж зазначено у рецепті. Орієнтуйтеся на те, що тісто має стати в'язким, схожим на тісто для оладок. Про борошно та її властивості докладніше можна прочитати в окремій статті, посилання наприкінці рецепту.
Додайте в чашку капустяну начинку, що остигнула.
Перемішайте до однорідної маси.
У сковороді розігрійте олію. За допомогою столової ложки викладіть тісто на сковороду, формуючи круглі або овальні пиріжки. Обсмажити на помірному вогні до золотистого відтінку.
Переверніть пиріжки на інший бік і смажте до готовності. Викладіть ліниві пиріжки на серветку, щоб прибрати надлишки олії.
Подавайте в гарячому або остиглим вигляді. Дуже смачно зі сметаною!
Читайте також:
Так роблять в Англії: ось як розводити троянди, щоб вони цвіли як у королівському палаці
Що обов'язково потрібно зробити городникам та садівникам з 9 по 15 вересня: не пропустіть ці дні
Ці осінні помилки позбавлять вас урожаю наступного року: як не загробити город